Lisätiedot Kardaaniakseli

Sellainen osa kuten kardaaniakseli vastaa siitä, että auton pyörät pyörivät ei jotenkuten, mutta kevyesti, tasaisesti ja nimenomaan pyöränavalla. Pyöränavan laakeri koostuu kahdesta rengasta, sisäisestä ja ulkoisesta. On olemassa pyöränavan kolme tyyppiä: säteinen, säteispaine- ja kartiorullalaakereita. Pyöränavan avulla voi siirtää ei vain auton painoa, vaan myös pyörän jousituksen ohjausjärjestelmän voimia akselille.

Kardaanilaakerit ovat jatkuvasti alttiina raskaita kuormia auton jaon aikana. Äkillinen vika tapahtuu kardaaniakselissa harvoin. Useammin kuin ei vian tai puutteen syynä on kulumisen seuraus. Kokenut kuljettaja tuntee auton ja kuulee ääniä, milloin ja missä jotain tapahtuu. Myös pyöränavan kuluneet laakerit synnyttävät melua ajettaessa. Erityisesti se on tyypillistä ajettaessa kaarteessa: kääntyessä vasemmalle kohina on oikeassa pyörässä ja päinvastoin.

Toisena pyöränavan laakerin kulumisen merkkinä on pyörän liikettä (tärinä) ja auton poikittaisessa suunnassa. Joten pyörän peliä voi olla jollain tavalla tunnistaa. Varsinkin silloin, jos se ei tapahtuu jarruttaessa.

Jos osa on kulunut, sen on vaihdettava. Se ei ole sopiva työ amatöörille. Pyöränavan laakerin irrotukseksi ja asennukseksi tarvitaan erikoistyökaluja. Se vie paljon vaivaa, jos työkaluja ei ole. Vasara ja sen kaltaiset työkalut eivät ole aivan sopiva tähän työhön. Jos tarvitset minkä tahansa lajia varaosia löydät niitä meidän verkkokapastamme, olkoon se seireeni, joustintuki, laippa, sähköosat, kardaaniakseli tai muut auton osat.

Nivelakseli halvin hinta: Top Varaosat

Kardaani (PASCAL, G8Y001PC)
-12%
Kardaani | PASCAL G8Y001PC Tuotekoodi: G8Y001PC
PASCAL Kardaani G8Y001PC
51,49 €
45,31 €
sis. Alv 24%, Toimitus
Yli 100 tuotetta varastossa
  • Hammasluku 25
  • Läpimitta [mm] 100
  • Korkeus (mm) 40
Тiedot
  • EnimmäishintaAutonvaraosien taattu korkea laatu ja edulliset hinnat sivustolla Autoihinvaraosat.fi
  • KuljetuskustannuksetSäästä toimituksilla. Yli 160 € tilausten toimitus on ilmaista nyt myös Suomeen
  • Nopea toimitusTilatut varaosat toimitetaan muutaman arkipäivän sisällä.
Trustly
VISA
Mastercard
PayPal
Klarna
Tilisiirto SEB