TIETOSUOJASELOSTE

1. Rekisterinpitäjän nimi ja osoite

Rekisterinpitäjä yleisen tietosuoja-asetuksen ja jäsenvaltioiden muiden kansallisten tietosuojalakien sekä muiden tietosuojaan liittyvien säännösten merkityksessä on seuraava:

AUTODOC AG
Josef-Orlopp-Straße 55
10365 Berlin
Faksi: +49 30 208 478 250
Sähköposti: [email protected]

Voit ottaa milloin tahansa yhteyttä tietosuojavastaavaamme, jos sinulla on tuotteisiimme/palveluihimme tai verkkosivustomme käyttöön liittyviä tietosuojakysymyksiä. Tietosuojavastaavamme on tavoitettavissa edellä mainittua postiosoitetta ja sähköpostiosoitetta käyttäen (lisää sanat: ”z. Hd. Datenschutzbeauftragter”). Huomautamme nimenomaisesti, että tätä sähköpostiosoitetta käytettäessä viestin sisältö ei tule vain tietosuojavastaavamme tietoon. Jos haluat vaihtaa luottamuksellisia tietoja, pyydä ensin tämän sähköpostiosoitteen kautta suoraa yhteydenottoa.

2. Tietojenkäsittely verkkosivustollamme

2.1. Verkkosivustollamme käyminen / käyttötiedot

Joka kerta kun käyt Internet-sivustollamme, järjestelmämme tallentaa automaattisesti erilaisia tietoja käyntiin käytettävän tietokoneen tietokonejärjestelmästä.

Tällöin kerätään seuraavat tiedot:

  • Tiedot selaimen tyypistä ja käytössä olevasta versiosta
  • Käyttäjän käyttöjärjestelmä
  • Käyttäjän Internet-palveluntarjoaja
  • Käyttäjän IP-osoite
  • Käytön päivämäärä ja kellonaika
  • Verkkosivustot, joista käyttäjän järjestelmä tulee Internet-sivustollemme
  • Verkkosivustot, joilla käyttäjän järjestelmä käy verkkosivustomme kautta

  • Näiden käyttötietojen käsitteleminen on tarpeen verkkosivustokäynnin mahdollistamiseksi sekä järjestelmiemme jatkuvan toimivuuden ja turvallisuuden varmistamiseksi. Lisäksi käyttötiedot tallennetaan edellä kuvattuja tarkoituksia varten tilapäisesti sisäisiin lokitiedostoihin, jotta voidaan laatia tilastotietoja verkkosivustomme käytöstä, jotta verkkosivustoamme voidaan kehittää kävijöidemme käyttötottumukset huomioiden (esim. kun sivustojen käyttöön käytettävien mobiililaitteiden määrä kasvaa) ja jotta sivustoamme voidaan yleisesti hallinnoida.

    Oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohta b, jos sivustolla käyminen tapahtuu käytön aloituksen tai sopimuksen täytäntöön panemisen yhteydessä, ja muutoin yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohta f järjestelmiemme jatkuvaa toimivuutta ja turvallisuutta koskevan oikeutetun etumme perusteella.

    Tiedot poistetaan heti, kun ne eivät enää ole tarpeen niiden keräämistarkoituksen saavuttamiseksi. Jos tietoja kerätään verkkosivuston saataville asettamista varten, näin tapahtuu, kun kulloinenkin istunto päätetään. Jos tietoja tallennetaan lokitiedostoihin, näin tapahtuu yleensä viimeistään seitsemän päivän kuluttua. Tässä tapauksessa käyttäjän IP-osoitteet poistetaan tai anonymisoidaan, jotta käytettävää asiakaskonetta ei voida enää määrittää.

    2.2. Yhteydenotto

    Meihin voi ottaa yhteyttä monin eri tavoin. Tapoihin kuuluvat yhteydenottolomakkeet ja yhteydenotto sähköpostitse tai puhelimitse. Tässä yhteydessä käsittelemme tietoja ainoastaan kanssasi käytävän viestinnän tarkoituksiin.

    Oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohta b, jos tietojasi tarvitaan kysymykseesi vastaamiseen tai käytön aloitukseen tai sopimuksen täytäntöön panemiseen, ja muutoin yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohta f oikeutetun etumme perusteella, jotta voit ottaa yhteyttä meihin ja me voimme vastata kysymykseesi.

    Tiedot, jotka keräämme yhteydenottolomaketta käytettäessä, poistetaan automaattisesti, kun kysymyksesi on käsitelty kokonaan, jollemme tarvitse kysymystäsi vielä sopimukseen perustuvien tai lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseen (vrt. kohta 5, ”Säilytysaika”).

    2.2.1. Yhteydenottolomakkeet

    Internet-sivustollamme on yhteydenottolomakkeita, joita voi käyttää sähköiseen yhteydenottoon. Jos käyttäjä käyttää tätä mahdollisuutta, seuraavat pakolliset tiedot välitetään meille ja tallennetaan:

  • Tilausnumero
  • Puhelinnumero
  • Etu- ja sukunimi (valinnaiset)
  • VIN-numero (valinnainen)
  • Avaimen numero
  • Sähköpostiosoite
  • Tuotenumero

  • Lisäksi viestin lähetysajankohtana tallennetaan seuraavat tiedot:

  • IP-osoite
  • Kysymyksen saapumisen päivämäärä ja kellonaika

  • 2.2.2. Yhteydenotto sähköpostitse

    Yhteydenottolomakkeen vaihtoehtona yhteyttä voi ottaa myös kirjallisesti suoraan käyttämällä saataville asetettua sähköpostiosoitetta. Tässä tapauksessa tallennetaan käyttäjän sähköpostitse välitetyt henkilötiedot.

    Tiedot poistetaan heti, kun ne eivät enää ole tarpeen niiden keräämistarkoituksen saavuttamiseksi. Jos kyse on liikeasioihin liittyvästä kirjeenvaihdosta, tallennamme tietosi enintään kolmeksi vuodeksi.

    2.2.3. Yhteydenotto puhelimitse

    Voit ottaa meihin yhteyttä myös puhelimitse. Jos annat meille suostumuksesi soittosi alussa, tallennamme koko keskustelun luvan antamisesta alkaen. Tallennamme puhelun aikana annetut tiedot asiakaspalveluhenkilöstömme kouluttamista sekä Call Centerimme laadunvarmistusta varten ja poistamme ne yleensä viimeistään kolmen kuukauden kuluttua, jollei pidempää säilytysaikaa ole määrätty lakisääteisesti tai tarvita todistamistarkoituksiin. Todistamistarkoituksissa (esim. kauppasopimuksen solmiminen) voimme säilyttää tallennetta enintään kolme vuotta. Suostumuksesi muodostaa puheen tallentamisen ja sen arvioinnin oikeusperusteen (yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta a).

    2.3. Rekisteröityminen

    Tarjoamme Internet-sivustollamme käyttäjille mahdollisuuden luoda asiakastili tai rekisteröityä sisäänkirjautumista edellyttävälle alueellemme, jotta verkkosivustomme kaikkien toimintojen hyödyntäminen on mahdollista. Olemme korostaneet tiedot, jotka sinun on pakko antaa, merkitsemällä ne pakollisiksi kentiksi. Rekisteröityminen ei ole mahdollista ilman näitä tietoja. Käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohta b.

    Rekisteröitymisprosessin yhteydessä kerätään seuraavat tiedot:

  • Puhuttelu
  • Etu- ja sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Salasana

  • Lisäksi rekisteröitymisajankohtana tallennetaan seuraavat tiedot:

  • IP-osoite
  • Rekisteröitymisen päivämäärä ja kellonaika

  • Rekisteröitymistietoja käytetään tilausten käsittelemiseen verkkokaupassamme sekä asiakastilin luomiseen.

    Tiedot poistetaan heti, kun ne eivät enää ole tarpeen niiden keräämistarkoituksen saavuttamiseksi, jollei pidempi säilytysaika ole tarpeen oikeudellisten velvoitteiden täyttämiseksi.

    2.4. Tilaukset

    Keräämme tilausprosessissa jo rekisteröitymisen yhteydessä annettujen tietojen lisäksi seuraavat tiedot, jotka tarvitaan sopimuksen käsittelemiseen:

  • Syntymäaika
  • Sähköpostiosoite
  • Salasana
  • Laskutus- ja toimitusosoite
  • Maksutapa (maksutavasta riippuen tarvittaessa myös IBAN ja BIC, jollei maksamiseen valita kohdassa 2.4.1 mainittuja maksupalveluntarjoajia)

  • Valinnaisina ovat mahdolliset puhelin- ja faksinumeron kaltaiset tiedot, jotta voimme ottaa sinuun lisäkysymyksiä varten yhteyttä myös näillä tavoilla tai jotta voimme pyytää sinulta maksua puhelimitse, jos maksua ei ole suoritettu sen eräännyttyä ja kirjallisen muistutuksen antamisen jälkeen, kun tämä on tarpeen emmekä saa yhteyttä sinuun muulla tavalla.

    Käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohta b.

    Käytämme antamiasi tietoja vain tilaustesi toteuttamiseen ja käsittelemiseen. Tilaustietosi tallennetaan asiakastilillesi ja poistetaan verotuksellisten ja kauppaoikeudellisten säilytysaikojen kuluttua, jollet nimenomaisesti ole suostunut tietojesi jatkokäyttöön.

    2.4.1. Maksupalveluntarjoajat

    Maksun käsittelyä varten on mahdollista valita eri maksupalveluntarjoajien tai verkkokaupassa yleisesti käytettyjen maksutapojen välillä, esimerkkeinä etukäteismaksu, maksu PayPalilla tai lasku. Tähän tarkoitukseen näille palveluntarjoajille voidaan välittää maksutietoja, kuten laskutusosoitteita, IBAN, BIC ja ensisijainen maksutapa. Näihin kuuluvat myös tiedot, jotka ovat välittömässä yhteydessä maksun käsittelemiseen, kuten tiedot, joita ulkoiset maksupalveluntarjoajat käyttävät henkilöllisyyden tunnistamiseen (esim. etu- ja sukunimi, osoite, sukupuoli, sähköpostiosoite, IP-osoite, puhelinnumero, PayPal-ID), laitetiedot (esim. IP-osoite, laitetyyppi, käyttöjärjestelmä) tai tiedot, jotka tarvitaan laskun laatimiseen, kuten tuotteiden määrä, tuotenumerot, laskun summa ja verot prosentteina. Nämä maksupalveluntarjoajat saattavat käsitellä myös tietoja aiemmasta maksukäyttäytymisestäsi ja todennäköisyysarvoja tulevasta käyttäytymisestä. Maksujen tarkistamiseksi, esim. ostettujen tavaroiden luovuttamiseksi, myös me saamme maksupalveluntarjoajilta vastaavia maksutietoja. Saamme myös mahdollisen lakisääteisesti välttämättömän henkilöllisyyden tarkistamisen yhteydessä maksupalveluntarjoajilta perus- ja taloustietoja.

    Jollet ole antanut meille tätä koskevaa suostumustasi yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaisesti, oikeusperuste tietojen luovutukseen maksupalveluntarjoajille sopimuksen käsittelyn yhteydessä on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohta b, sillä käsittely on tarpeen sopimuksen täytäntöön panemiseksi ja tilauksen käsittelemiseksi.

    Maksupalveluntarjoajan omalla vastuullaan suorittaman tietojenkäsittelyn oikeusperuste on mainittu kyseisen maksupalveluntarjoajan tietosuojakäytännössä:

  • Klarna, Sveavägen 46, 111 34 Tukholma, Ruotsi (”Klarna”). Lisätietoja on Klarnan tietosuojaselosteessa.
  • Sofort GmbH, Unternehmen der Klarna Gruppe, Theresienhöhe 12, 80339 München, Saksa (”Sofort GmbH”). Lisätietoja on Sofort GmbH:n tietosuojaselosteessa.
  • PayPal (Europe) S.a r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, 2449 Luxemburg, Luxemburg (”PayPal”). Lisätietoja on PayPalin tietosuojaselosteessa.
  • Trustly Group AB, 556754-8655, Norrtullsgatan 6, 113 29 Tukholma, Ruotsi (”Trustly”). Lisätietoja on Trustlyn tietosuojaselosteessa.
  • Dalenys Payment SAS, 110 avenue de France 75013 Pariisi, Ranska (”Dalenys”). Lisätietoja on Delanys Paymentin tietosuojaselosteessa.
  • Braintree, ein Unternehmen der PayPal (Europe) S.a r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, 2449 Luxemburg, Luxemburg (”Braintree”). Lisätietoja on Braintreen tietosuojakäytännössä.
  • Apple Pay, Apple Inc. One Apple Park Way, Cupertino, Kalifornia, Yhdysvallat, 95014 (”Apple Pay”). Lisätietoja on Applen Apple Payta koskevassa tietosuojakäytännössä.
  • Google Pay, Google Payment Ireland Limited, 70 Sir John Rogerson’s Quay, Dublin 2, Irlanti (”Google Pay”). Lisätietoja on Google Payn tai Paymentsin tietosuojakäytännössä ja Googlen tietosuojakäytännössä.
  • Przelewy24 bei PayPro Spólka Akcyjna, ul. Kanclerska 15, 60-327 Poznań, Puola (”przelewy24”). Lisätietoja on przelewy 24:n tietosuojaselosteessa.
  • PostFinance, PostFinance AG, Mingerstrasse 20, CH-3030 Bern, Sveitsi (”PostFinance”). Lisätietoja on PostFinancen tietosuojakäytännössä.

  • Tarjotut maksumahdollisuudet ja -palveluntarjoajat voivat vaihdella verkkosivuston käyttöpaikan mukaan.

    Huomautamme, että tietosuojakysymykset on tehokkaita esittää kulloisellekin maksupalveluntarjoajalle, sillä vain näillä palveluntarjoajilla on pääsy tietoihin ja vain ne voivat ryhtyä suoraan vastaaviin toimenpiteisiin.

    2.5. Uutiskirje

    Internet-sivustoltamme on mahdollista tilata maksuton ja mukautettu uutiskirje, jossa lähetämme sinulle säännöllisesti räätälöityjä tietoja, tuoteuudistuksiamme, ajankohtaisia erikoistarjouksia ja -kampanjoita, ostoskorimuistutuksia sekä mielipide- ja tyytyväisyyskyselyitä. Uutiskirje tilattaessa tiedot syöttömaskista välitetään meille tai käyttämällemme toimituspalveluntarjoajalle. Sinun tarvitsee yleensä syöttää vain sähköpostiosoitteesi. Osittain kysytään valinnaisia lisätietoja, kuten nimeä, etunimeä ja sukupuolta, jotta voit saada yksilöidyn uutiskirjeen.

    Käytämme uutiskirjeemme tilaamisessa niin kutsuttua Double Opt-In -menettelyä, eli lähetämme uutiskirjeen sinulle sähköpostitse vasta, kun vahvistat tiedotussähköpostissamme olevaa linkkiä napsauttamalla, että olet ilmoitetun sähköpostiosoitteen haltija. Jos vahvistat sähköpostiosoitteesi, säilytämme sähköpostiosoitettasi, tilausajankohtaa ja tilaukseen käytettyä IP-osoitetta, kunnes perut uutiskirjeen tilauksen. Nämä tiedot tallennetaan vain, jotta sinulle voidaan lähettää uutiskirje ja tilauksesi voidaan todistaa. Voit perua uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa. Tähän käytettävä tilauksen perumisen linkki on jokaisessa uutiskirjeessä. Luonnollisesti riittää myös, jos ilmoitat asiasta edellä tai uutiskirjeessä ilmoitettuja yhteystietoja käyttäen (esim. sähköpostitse tai kirjeitse).

    Käsittelyn oikeusperuste on suostumuksesi yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohdan a mukaisesti. Tilausmenettelyn kirjaaminen tapahtuu tällöin oikeutettujen etujemme perusteella yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan f mukaan määräysten mukaisen päätöksen todistamiseksi.

    Tietoja käytetään ainoastaan uutiskirjeen lähettämiseen.

    Määrittääksemme, milloin lähettämämme sähköpostit avataan ja miten niitä käytetään, keräämme ja analysoimme tavanomaisten, toimituspalveluntarjoajiemme saataville asettamien tekniikoiden avulla uutiskirjeen kanssa tapahtuvaa vuorovaikutusta tai siitä syntyviä käyttötietoja (esim. avaussuhde tai napsautussuhde). Tätä varten sähköpostimme vastaanottavat niin kutsuttuja web beaconeita. Ne ovat pieniä kuvatiedostoja, jotka verkkosivustomme lataa ja joiden ansiosta voimme määrittää, milloin avasit sähköpostiviestin. Lisäksi saamme tietää, mitä sähköposteihin sisältyviä linkkejä napsautat. Käytämme näitä käyttötietoja tilastotarkoituksiin sekä voidaksemme parantaa jatkuvasti tarjontaamme, sisältöjämme ja asiakasviestintäämme. Lisäksi käytämme tietoja ymmärtääksemme paremmin, mistä sisällöistä ja tuotteista olet kulloinkin kiinnostunut, jotta voimme esittää sinulle myöhemmin sisältöjä, jotka ovat mahdollisimman merkityksellisiä kannaltasi.

    Kun tilaat mainospostiamme, hankimme samassa yhteydessä lisäksi suostumuksesi siihen, että saamme mukauttaa sähköpostimme tarpeitasi ja kiinnostuksen kohteitasi vastaavalla tavalla kaikille laitteillesi tallennettujen tietojen perusteella, kuten käyttötietojesi, mahdollisesti tilitietojen ja ostokäyttäytymisesi (tilaukset, palautukset, kesken jätetyt tilaukset) perusteella.

    Jos et halua, että käyttöä koskevaa käyttäytymistä analysoidaan, voit perua uutiskirjeen tilauksen tai deaktivoida grafiikan sähköpostiohjelmassasi oletusarvoisesti.

    Tämän oikeusperuste on suostumuksesi yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohdan a mukaisesti.

    Käyttötiedot (avaus- ja napsautustiedot) kerätään ja tallennetaan vain anonymisoituina.

    Muut tiedot, jotka kerätään avaus- ja napsautustiedoista riippumatta uutiskirjeen yhteydessä, poistetaan heti, kun ne eivät enää ole tarpeen niiden keräämistarkoituksen saavuttamiseksi. Käyttäjän sähköpostiosoitetta säilytetään näin ollen periaatteessa niin kauan kuin uutiskirjeen tilaus on aktiivinen. Kun peruutat sähköposti-ilmoitusten tilauksen, katsomme, että olet peruuttanut suostumuksesi mukautetun käyttäjäprofiilisi laatimiseen ja siihen perustuvien sähköpostiviestien vastaanottamiseen. Poistamme viipymättä mukautetun käyttöprofiilisi. Sähköpostiosoitteet, joiden osalta tilaus on peruttu, protokollatiedot mukaan lukien, estetään. Tilapäinen esto on oikeutetun etumme mukaista, jotta alun perin annettu suostumus voidaan todistaa (yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta f). Kuuden kuukauden kuluttua poistamme sähköpostiosoitteen sähköpostin jakelulistoiltamme. Kuvattujen käyttötietojesi analysointia koskeva erillinen peruutus ei ole mahdollinen. Sinun on kuitenkin mahdollista määrittää käyttämäsi sähköpostiohjelma niin, että sähköpostit näytetään tekstimuodossa HTML-muodon sijaan. Tällöin kuva- ja grafiikkatiedostot häivytetään, jotta seuranta ei ole mahdollista. Uutiskirjettä ei kuitenkaan tällöin näytetä sinulle täydellisesti, etkä ehkä voi käyttää kaikkia toimintoja. Myöskään mukautetun käyttöprofiilisi laatimista koskeva erillinen peruutus ei ole mahdollinen. Jos et halua, että laadimme sinusta mukautetun käyttöprofiilin, voit milloin tahansa peruuttaa mukautetun sähköpostimainonnan vastaanottamiseen antamasi suostumuksen edellä kuvatulla tavalla.

    Käytämme tässä yhteydessä palvelua GetResponse, jonka omistaa GetResponse Sp.z o.o., ul. ARKONSKA 6/A3, 80-387 GDANSK, Puola (”GetResponse”). Olemme solmineet GetResponsen kanssa sopimuksen lukuumme tapahtuvasta tietojenkäsittelystä, ja sitä varten, että henkilötietoja siirrettäisiin Yhdysvaltojen kaltaisiin kolmansiin maihin, olemme solmineet EU:n vakiosopimuslausekkeet. Evästebannerin kautta antamasi suostumus seurantaan ulottuu myös nimenomaisesti tietojen siirtämiseen GetResponselle (yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 49 kohdan 1 lauseen 1 alakohta a). Tästä aiheutuvat riskit näet kohdasta 6 (”Tietojen siirtäminen kolmansiin maihin”).

    Lisätietoja tietosuojasta on GetResponsen tietosuojaselosteessa.

    2.6. Nykyisille asiakkaille mainostaminen sähköpostitse

    Kun olet tehnyt oston meiltä, käytämme yhteystietojasi myös siihen, että saat sähköpostitse muita kannaltasi merkityksellisiä tuotteitamme koskevia tietoja (”nykyisille asiakkaille mainostaminen”). Näihin voivat kuulua erityisesti uutuudet, kampanjat ja tarjoukset sekä palaute- ja muut kyselyt.

    Tämän tietojenkäsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta f sekä Saksan sopimattomasta kilpailusta annetun lain (UWG) pykälän 7 kohta 3, joiden mukaan tietojenkäsittely on sallittua oikeutettujen etujen toteuttamiseksi, jos tämä tietojen tallentaminen ja myöhempi käyttö koskee mainontatarkoituksia. Voit peruuttaa milloin tahansa tietojesi käytön mainontatarkoituksiin sähköposteissa olevien peruutuslinkkien kautta tai ilmoittamalla peruutuksesta edellä mainittuja yhteystietoja käyttäen (esim. sähköpostitse tai kirjeitse), ilman että sinulle aiheutuu tästä muita kustannuksia kuin perusmaksujen mukaiset lähetyskustannukset.

    2.7. Autodocin yhteydenotto puhelimitse

    Jos olet antanut meille siihen suostumuksesi ja ilmoittanut puhelinnumerosi asiakastililläsi, soitamme sinulle tarvittaessa tyytyväisyyskyselyiden, erikoistarjouksien ja -kampanjoiden esittämisen, tuotteita koskevien tietojen sekä tilastotarkoituksien vuoksi. Jos annat meille suostumuksesi soiton alussa, tallennamme koko keskustelun luvan antamisesta alkaen. Tallennamme puhelun aikana annetut tiedot asiakaspalveluhenkilöstömme kouluttamista sekä Call Centerimme laadunvarmistusta varten ja poistamme ne yleensä viimeistään kolmen kuukauden kuluttua, jollei pidempää säilytysaikaa ole määrätty lakisääteisesti tai tarvita todistamistarkoituksiin. Todistamistarkoituksissa (esim. kauppasopimuksen solmiminen) voimme säilyttää tallennetta enintään kolme vuotta. Suostumuksesi muodostaa puheen tallentamisen ja sen arvioinnin oikeusperusteen (yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta a).

    2.8. Kyselyt ja palkintopelit

    Jos vastaat kyselyihimme, käytämme tietojasi markkinointi- ja mielipidetutkimukseen. Arvioimme tietoja yleensä anonyymisti sisäisiä tarkoituksia varten. Jos kyselyitä ei poikkeustapauksessa arvioida anonyymisti, tietoja kerätään ja käsitellään vain suostumuksellasi (yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohta a).

    Palkintopelien yhteydessä käytämme tietojasi palkintopelin toteuttamiseen ja voitoista ilmoittamiseen. Yksityiskohtaisia tietoja löydät tarvittaessa kunkin palkintopelin osallistumisehdoista. Käsittelyn oikeusperuste on palkintopeliä koskeva sopimus yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohdan b mukaisesti.

    3. Evästeiden ja vastaavien tekniikoiden käyttö

    Asetamme tälle verkkosivustolle evästeitä ja vastaavia tekniikoita (yhdessä ”työkalut”), jotka tarjoamme joko itse tai jotka ovat kolmansien osapuolten tarjoamia.

    ”Evästeet” ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka selain voi tallentaa laitteellesi. Evästeitä ei aseteta ohjelmien suorittamiseksi tai virusten lataamiseksi tietokoneellesi. Vastaavia tekniikoita ovat erityisesti web storage (local/session storage) sekä fingerprintit, tägit ja pikselit. Osa evästeistä pysyy tietyn ajan tietokoneellasi, ja niiden avulla tunnistamme tietokoneesi uudelleen seuraavalla käynnilläsi (pysyvät evästeet). Kumppanimme eivät saa kerätä, käsitellä tai käyttää henkilötietoja evästeiden avulla verkkosivustomme kautta.

    Useimmat selaimet hyväksyvät evästeet ja vastaavat tekniikat oletusarvoisesti. Voit kuitenkin yleensä mukauttaa selainasetuksiasi niin, että evästeet tai vastaavat tekniikat estetään tai tallennetaan vain etukäteen annetulla suostumuksella. Voit myös sallia tai kieltää väliaikaiset ja tallennetut evästeet turvallisuusasetuksista toisistaan riippumatta. Jos deaktivoit evästeet, tietyt verkkosivustomme toiminnot eivät ehkä ole käytettävissäsi, osaa verkkosivustoista ei ehkä näytetä oikein eivätkä kaikki tarjouksemme ehkä toimi häiriöttä. Jotta ostoskoriamme voi käyttää, esimerkiksi väliaikaiset evästeet on sallittava. Evästeisiimme tallennettuja tietoja ei yhdistetä henkilötietoihisi (nimi, osoite jne.). Emme yhdistä evästeisiimme tallennettuja tietoja ilman nimenomaista suostumustasi henkilötietoihisi (nimi, osoite jne.).

    Voit itse milloin tahansa poistaa kerran asetetut evästeet käyttämällä sitä varten tarkoitettua valikkokohtaa Internet-selaimestasi tai poistamalla evästeet kiintolevyltäsi. Asiaa koskevat yksityiskohdat löydät Internet-selaimesi ohjevalikosta. Istuntoevästeet poistetaan verkkosivustolta poistumisen jälkeen, ja niitä käytetään vain, jotta verkkosivustolla liikkuminen ja sisältöjen käyttäminen on käyttäjäystävällisempää ja tilastotietoja voidaan tallentaa.

    Seuraavassa käyttämämme työkalut on lueteltu luokittain niin, että kerromme sinulle erityisesti työkalujen tarjoajista ja tietojen luovuttamisesta kolmansille osapuolille. Lisäksi on selvennetty, missä tapauksissa hankimme vapaaehtoisen suostumuksesi työkalujen käyttöön ja miten voit peruuttaa antamasi suostumuksen.

    Jos evästebannerin tiedot ovat – äärimmäisestä huolellisuudestakin huolimatta – ristiriidassa tämän tietosuojaselosteen tietojen kanssa, tämän tietosuojaselosteen tiedot ovat etusijalla.

    3.1. Oikeusperuste ja peruuttaminen

    3.1.1. Oikeusperuste

    Käytämme verkkosivuston käyttöä varten välttämättömiä työkaluja oikeutetun etumme perusteella yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohdan f mukaisesti mahdollistaaksemme sinulle mukavan ja yksilöllisen verkkosivustomme käytön ja mahdollisimman paljon aikaa säästävän käytön. Tietyissä tapauksissa nämä työkalut voivat myös olla tarpeen sopimuksen täytäntöön panemiseksi tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi; tällöin käsittely tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohdan b mukaisesti.

    Kaikkia muita työkaluja, erityisesti markkinointitarkoituksiin käytettyjä, käytämme suostumuksesi perusteella yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohdan a mukaisesti sekä Saksan sähköisistä tieto- ja viestintäpalveluista annetun lain (TMG) pykälän 15 kohdan 3 lauseen 1 mukaisesti, jos käyttöprofiilit laaditaan mainonta- tai markkinatutkimustarkoituksia varten. Tietojenkäsittelyä näiden työkalujen avulla tapahtuu vain, jos olemme saaneet etukäteen suostumuksesi siihen.

    Jos henkilötietoja siirretään kolmansiin maihin, viittaamme, myös mahdollisesti siirrosta aiheutuvien riskien osalta, kohtaan 6 (”Tietojen siirtäminen kolmansiin maihin”). Ilmoitamme sinulle, jos olemme solmineet tiettyjen työkalujen tarjoajien kanssa vakiosopimuslausekkeita tai muita takuita. Jos olet antanut suostumuksesi tiettyjen työkalujen käyttöön, siirrämme (myös) työkalujen käytössä käsitellyt tiedot tämän suostumuksen perusteella kolmansiin maihin.

    3.1.2. Suostumuksesi hankkiminen

    Käytämme suostumustesi hankkimiseen ja hallintaan Consent Management -työkalua. Se tuottaa bannerin, joka kertoo sinulle tietojenkäsittelystä verkkosivustollamme ja tarjoaa mahdollisuuden hyväksyä kaiken valinnaisten työkalujen suorittaman tietojenkäsittelyn tai kyseisenlaiset yksittäiset tietojenkäsittelytoimet taikka kieltää kyseisenlaisen tietojenkäsittelyn kokonaan. Tämä banneri tulee näkyviin käydessäsi ensimmäisen kerran verkkosivustollamme ja siinä tapauksessa, että valitset asetukset uudelleen muuttaaksesi niitä tai peruuttaaksesi suostumuksesi. Banneri tulee lisäksi näkyviin käydessäsi uudelleen verkkosivustollamme, jos olet deaktivoinut evästeiden tallennuksen.

    Kun annat suostumuksesi, verkkosivustolla käyntisi yhteydessä suostumuksesi tai peruutuksesi, IP-osoitteesi sekä tiedot selaimestasi ja päätelaitteestasi välitetään meille käyntisi ajankohtana. Lisäksi asetamme oman välttämättömän evästeemme antamiesi suostumusten ja peruutusten tallentamiseksi. Jos poistat evästeesi, pyydämme sinulta suostumustasi uudelleen käydessäsi myöhemmin sivustolla.

    Tietojenkäsittely on tarpeen, jotta lakisääteisesti pakollinen suostumusten hallinta voidaan tarjota sinulle ja dokumentaatiovelvoitteemme voidaan täyttää. Consent Management -työkalun käytön oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohta f, perustuen etuumme evästeitä koskevan suostumuksen hallinnan lakisääteisten vaatimusten täyttämisestä.

    3.1.3. Suostumuksesi peruuttaminen tai valintasi muuttaminen

    Voit milloin tahansa peruuttaa tiettyjä työkaluja koskevan suostumuksesi. Voit tehdä sen napsauttamalla seuraavaa linkkiä. Voit muuttaa siellä myös niitä työkaluja koskevaa valintaa, joiden käyttöön haluat antaa suostumuksesi, sekä hakea täydentäviä tietoja evästeistä ja kulloisestakin säilytysajasta. Vaihtoehtoisesti voit esittää tiettyjä työkaluja koskevan peruutuksen suoraan työkalun tarjoajalle.

    Verkkosivustomme asettaa erilaisia evästeitä ja vastaavia tekniikoita, joilla on kulloinkin erityinen tehtävä. On evästeitä, joita asetamme ja hallinnoimme suoraan, ja evästeitä, joita kolmannet osapuolet asettavat ja hallinnoivat omien tietosuojaselosteidensa mukaan. Seuraavassa yleiskatsaus:

    3.2. Välttämättömät työkalut

    Käytämme tiettyjä työkaluja, joilla mahdollistetaan verkkosivustomme perustoiminnot sekä sisältöjen näyttäminen älypuhelimessa (”välttämättömät työkalut”). Ilman näitä työkaluja emme voisi asettaa palveluamme saataville. Sen vuoksi välttämättömiä työkaluja käytetään ilman suostumusta oikeutettujen etujemme perusteella yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohdan f mukaisesti tai sopimuksen täytäntöön panemiseksi tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohdan b mukaisesti.

    3.2.1. Omat evästeet

    Käytämme omia välttämättömiä evästeitä erityisesti

  • sisäänkirjautumisen todentamiseen
  • kuormituksen jakamiseen
  • kieliasetustesi tallentamiseen
  • sen huomaamiseen, että verkkosivustollemme asetetut tiedot on näytetty sinulle – jotta niitä ei näytetä uudelleen käydessäsi seuraavan kerran verkkosivustolla.

  • Nämä tekniset evästeet ovat välttämättömiä verkkosivuston toiminnalle, ja ne tunnistavat esimerkiksi kielen ja maan, josta käsin olet käyttänyt verkkosivustoa. Jos olet rekisteröitynyt kävijä, sinut tunnistetaan evästeiden avulla ja voit käyttää rekisteröitymistä edellyttävien alueiden palveluita.

    3.2.2. Google Tag Manager

    Verkkosivustomme käyttää Google Tag Manager -palvelua, jonka tarjoaa Euroopan talousalueella ja Sveitsissä sijaitseville käyttäjille Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti, ja kaikille muille käyttäjille Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, Yhdysvallat (yhdessä ”Google”).

    Tag Manageria käytetään seurantatyökalujen ja muiden palveluiden, niin kutsuttujen verkkosivustotägien, hallinnointiin. Tägi on elementti, joka jätetään verkkosivustomme lähdetekstiin esimerkiksi määritettyjen käyttötietojen tallentamiseksi. Google Tag Manager huolehtii siitä, että kumppaneidemme tarvitsemat käyttötiedot toimitaan edelleen kumppaneillemme.

    Google Tag Manager toimii ilman evästeitä.

    Oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohta f, perustuen oikeutettuun etuumme yhdistää verkkosivustollemme useita tägejä yksinkertaisella tavalla ja hallinnoida niitä.

    Olemme solmineet Googlen kanssa sopimuksen lukuumme tapahtuvasta tietojenkäsittelystä. Tietoja käsitellään osittain Googlen palvelimella Yhdysvalloissa. Sitä varten, että henkilötietoja siirrettäisiin Yhdysvaltoihin tai muihin kolmansiin maihin, olemme solmineet Googlen kanssa vakiosopimuslausekkeet yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 46 kohdan 2 alakohdan c mukaisesti. Lisätietoja on kohdassa 6 (”Tietojen siirtäminen kolmansiin maihin”).

    Tarkempia tietoja on Googlen Tag Manageria koskevissa tiedoissa.

    3.3. Toiminnalliset työkalut

    Käytämme lisäksi työkaluja parantaaksemme verkkosivustomme käyttökokemusta ja voidaksemme tarjota sinulle lisää toimintoja (”toiminnalliset työkalut”). Nämä eivät ole ehdottoman välttämättömiä verkkosivuston perustoimintojen kannalta, mutta ne voivat tuoda käyttäjille huomattavia etuja, erityisesti käyttäjäystävällisyyden kannalta sekä asettamalla saataville lisää viestintä-, esitys- tai maksukanavia.

    3.3.1. MyFonts

    Verkkosivustomme käyttää MyFonts-palvelua, jonka tarjoavat Monotype Imaging Holdings Inc., 600 Unicorn Park Drive, Woburn, Massachusetts 01801 Yhdysvallat ja sen maailmanlaajuiset tytäryhtiöt ja sidosyritykset (”MyFonts”).

    Sivustoa käytettäessä selaimesi pyytää tarvittavia kirjasinlajeja, jotta tekstit voi näyttää oikein ja houkuttelevasti. Tätä tarkoitusta varten selaimesi on otettava yhteys MyFontsin palvelimiin. Tällöin MyFonts saa tietää, että verkkosivustoamme käytettiin IP-osoitteesi kautta. Tätä tietoa ei yhdistetä muihin tietoihin. Evästeitä ei tallenneta.

    Tietojenkäsittelyn oikeusperuste on vapaaehtoinen suostumuksesi yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohdan a mukaisesti. MyFonts näyttää meidät verkossa yhdenmukaisesti ja houkuttelevasti huoltovapaan ja tehokkaan kirjasinlajien käytön ansiosta, jossa otetaan huomioon myös niiden paikallisen yhdistämisen mahdolliset käyttöoikeudelliset rajoitukset.

    Palvelin, johon muodostetaan yhteys, saattaa sijaita Yhdysvalloissa. Sitä varten, että henkilötietoja siirrettäisiin Yhdysvaltoihin tai muihin kolmansiin maihin, suostumuksesi käsittää nimenomaisesti myös tietojen siirtämisen (yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 49 kohdan 1 lauseen 1 alakohta a). Tästä aiheutuvat riskit näet kohdasta 6 (”Tietojen siirtäminen kolmansiin maihin”).

    Lisätietoja on MyFontsin tietosuojaselosteessa ja käyttöehdoissa sekä Monotypen tietosuojakäytännössä.

    3.3.2. Chat-työkalu

    Verkkosivustomme käyttää kävijöiden kanssa tapahtuvan viestinnän parantamiseen chat-ohjelmaa, jonka omistaa Genesys Telecommunications Lab. GmbH Germany, Joseph-Wild-Straße 20, 81829 München, Saksa.

    Jos sinulla on yleisiä tai konkreettisia kysymyksiä tai ongelmia tuotteitamme, verkkosivustoamme tai yritystämme koskien, voit lähettää meille viestin chat-ohjelman kautta. Sinulle näytetään, onko verkossa parhaillaan joku, joka voi vastata sinulle välittömästi. Jos näin ei ole, vastaamme kysymyksiisi viipymättä aukioloaikanamme. Tässä yhteydessä käsittelemme tietoja ainoastaan kanssasi käytävän viestinnän tarkoituksiin.

    Chat-ohjelmaa käytettäessä tallennetaan sen laitteen IP-osoite ja sen alisivuston osoite, jolta käsin käytät chat-ohjelmaa. Genesys käyttää myös evästeitä ja vastaavia tekniikoita. Käydyt chat-keskustelut kirjataan ja tallennetaan.

    Oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohta b, jos tiedot ovat tarpeen kysymykseesi vastaamiseksi käytön aloituksen tai sopimuksen täytäntöön panemisen yhteydessä, ja muutoin yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohta f, jolloin oikeutettu etumme on viestinnän hoitaminen (mahdollisten) asiakkaiden kanssa ja myönteisen ulkoisen vaikutuksen tekeminen henkilöstömme nopean tavoitettavuuden ansiosta.

    Olemme solmineet Genesysin kanssa sopimuksen lukuumme tapahtuvasta tietojenkäsittelystä. Tässä yhteydessä tallennetut tiedot saatetaan siirtää Genesysin palvelimelle kolmansiin maihin ja tallentaa sinne. Sitä varten, että henkilötietoja siirrettäisiin kolmansiin maihin, olemme solmineet Genesysin kanssa vakiosopimuslausekkeet yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 46 kohdan 2 alakohdan c mukaisesti. Lisätietoja on kohdassa 6 (”Tietojen siirtäminen kolmansiin maihin”).

    Tarkempia tietoja tästä on Genesysin tietosuojaselosteessa.

    3.3.3. Push-ilmoitukset (Firebase Cloud Messaging)

    Tarjoamme verkkosivustollamme maksuttoman push-ilmoituspalvelun. Tämän palvelun voi tilata ”Hyväksy”-painiketta napsauttamalla. Voit milloin tahansa päättää tämän tilauksen selainasetuksistasi.

    Saat sovelluksemme käytön yhteydessä tarvittaessa meiltä niin kutsuttuja push-ilmoituksia, myös silloin, kun et juuri käytä sovellustamme. Niissä voi olla kyse ilmoituksista, joita lähetämme sinulle sopimuksen täytäntöön panemisen yhteydessä (esim. tieto siitä, että sovelluksemme ei ole käytettävissä huoltotöiden takia).

    Oikeusperuste on tässä tapauksessa yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta b. Saat mainostietoja push-ilmoituksella vain, jos olet antanut tähän suostumuksesi. Oikeusperuste on tässä tapauksessa yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta a.

    Muutoin voit deaktivoida push-ilmoitukset milloin tahansa mobiilipäätelaitteesi asetusten kautta.

    Käytämme push-ilmoitusten lähettämiseen palvelua Firebase Cloud Messaging (FCM SDK), jonka tarjoaa Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Yhdysvallat. Tämä mahdollistaa push-ilmoitusten tarkan esittämisen mobiilipäätelaitteellesi käytettäessä instanssi-ID:tä (Google Token -tunnusta), joka annetaan sovellukselle asennettaessa sovellus päätelaitteellesi. Instanssi-ID:stä ei voi tehdä päätelmiä henkilöllisyydestäsi, ja se on siten anonyymi.

    Siinä tapauksessa, että henkilötietoja siirrettäisiin kuitenkin Yhdysvaltoihin, tämä tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 49 kohdan 1 alakohdan b perusteella sopimuksen täytäntöön panemiseksi kanssasi tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden mahdollistamiseksi. Lisätietoja on kohdassa 6 (”Tietojen siirtäminen kolmansiin maihin”).

    Tarkempia tietoja Firebasesta on Googlen tietosuojaselosteessa ja Firebasen tietosuojakäytännössä.

    3.3.4. Cloudflare

    Käytämme verkkosivustollamme Content Delivery Network -palveluita, jotka omistaa Cloudflare Germany GmbH, Rosental 7, 80331 München, Saksa, tai Cloudflare Inc., 701 Townsend St., San Francisco, CA 94107 (Yhdysvallat). Content Delivery Networkissa verkkosivustomme sisällöt arkistoidaan palvelun palvelimelle. Palveluntarjoajan palvelin jakaa nämä sisällöt verkkosivustoamme käytettäessä sinulle tai selaimellesi. Cloudflare käsittelee lokitietoja, kuten IP-osoitteesi, järjestelmäasetusten tiedot, DNS-protokollatiedot ja laitetiedot. Käytämme Cloudfarea puolustaaksemme verkkosivustoamme hyökkäyksiltä, kuten DDos- tai bot-hyökkäyksiltä, ja voidaksemme tunnistaa käyttäjien henkilöllisyyden. Tältä osin ei tallenneta käyttäjä-ID:itä eikä henkilötietoja. Cloudfaren ansiosta myös verkkosivustomme latausajat saattavat lyhentyä, jolloin sivustojemme sisältö saadaan asetettua saatavillesi nopeasti.

    Cloudfaren käytön oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta f, perustuen oikeutettuun etuumme, että käytämme palvelussa turvallisuustoimenpiteitä verkkosivustoomme kohdistuvia hyökkäyksiä vastaan ja asetamme suuria tietomääriä verkkosivustomme käyttäjien saataville.

    Olemme solmineet Cloudfaren kanssa sopimuksen lukuumme tapahtuvasta tietojenkäsittelystä. Sitä varten, että Cloudfare siirtäisi tietoja kolmansiin maihin, olemme solmineet Cloudfaren kanssa EU:n vakiosopimuslausekkeet.

    Lisätietoja on Cloudfaren tietosuojakäytännössä.

    3.4. Analyysityökalut

    Käytämme verkkosivustomme parantamiseksi työkaluja yleisen käyttöön liittyvän käyttäytymisen tilastolliseen tallentamiseen ja analysointiin käyttötietojen avulla (”analyysityökalut”). Analysoimme tältä osin esim. käytettyjä hakusanoja, sivuston käytön toistuvuutta tai tiettyjen verkkosivuston toimintojen käyttöönottoa.

    Käytämme analyysipalveluita myös arvioidaksemme eri markkinointikanaviemme käyttöä.

    Analyysityökalujen käytön oikeusperuste on – jollei muutoin ole ilmoitettu – suostumuksesi yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohdan a mukaisesti. Suostumuksesi peruuttamisen osalta, katso 3.1.3: ”Suostumuksesi peruuttaminen tai valintasi muuttaminen”. Sitä varten, että henkilötietoja siirrettäisiin Yhdysvaltoihin tai muihin kolmansiin maihin, suostumuksesi käsittää nimenomaisesti myös tietojen siirtämisen (yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 49 kohdan 1 lauseen 1 alakohta a). Tästä aiheutuvat riskit näet kohdasta 6 (”Tietojen siirtäminen kolmansiin maihin”). Käyttäjän tiedot pseudonymisoidaan tai anonymisoidaan teknisin toimenpitein. Siten tietoja ei enää voida kohdistaa kyseessä olevaan käyttäjään. Tietoja ei tallenneta yhdessä käyttäjän muiden henkilötietojen kanssa.

    3.4.1. Google Analytics

    Verkkosivustomme käyttää Google Analytics -verkkoanalyysipalvelua, jonka omistaa Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Yhdysvallat (”Google”). Yhteyskumppani kaikissa tietosuojaan liittyvissä asioissa on Googlen mukaan Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti.

    Google Analytics käyttää evästeitä ja vastaavia tekniikoita verkkosivustomme analysoimiseen ja parantamiseen käyttäjäkäyttäytymisesi perusteella. Google käsittelee saatuja tietoja arvioidakseen verkkosivuston käyttöäsi, laatiakseen raportteja verkkosivuston toiminnasta verkkosivuston ylläpitäjille ja tuottaakseen muita verkkosivuston käyttöön ja Internetin käyttöön liittyviä palveluita. Tähän kuuluvat myös uudelleenmarkkinoinnin kohderyhmien tai luetteloiden laatiminen ja asiaankuuluvien mainosten toimitus Google Display- ja hakukampanjoissa (remarketing) sekä verkkosivustolla kävijöiden määrittäminen tai jaottelu iän, sukupuolen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan (conversion tracking) mainosten kohdentamiseksi vastaaville kohderyhmille. Google saattaa siirtää tässä yhteydessä kertyneet tiedot palvelimelle Yhdysvaltoihin arviointia varten ja tallentaa ne sinne.

    Olemme tehneet seuraavat tietosuoja-asetukset Google Analyticsille:

  • IP-osoitteen anonymisointi (IP-osoitteen lyhentäminen ennen arviointia, jotta henkilöllisyydestäsi ei voida tehdä päätelmiä)
  • Vanhojen lokien automaattinen poistaminen / säilytysajan rajoittaminen
  • Deaktivoitu mainostustoiminto (mukaan lukien uudelleenmarkkinointi kohderyhmille GA audiencen kautta)
  • Deaktivoidut mukautetut näytöt
  • Deaktivoitu mittausprotokolla
  • Deaktivoitu sivustojen rajat ylittävä seuranta (Google-signaalit)
  • Deaktivoitu tietojen luovuttaminen muista Google-tuotteista ja -palveluista

  • Google Analytics käsittelee seuraavat tiedot:

  • Anonymisoitu IP-osoite
  • Viittaajan URL-osoite (aiemmin vierailtu sivusto)
  • Käytetyt sivustot (päivämäärä, kellonaika, URL-osoite, otsikko, vierailun kesto)
  • Ladatut tiedostot
  • Napsautetut, muille verkkosivustoille johtavat linkit
  • Tiettyjen tavoitteiden saavuttaminen (konversiot)
  • Tekniset tiedot: käyttöjärjestelmä; selaintyyppi, -versio ja -kieli; laitetyyppi, -merkki, -malli ja -ratkaisu
  • Likimääräinen sijainti (maa ja mahdollisesti kaupunki, anonymisoidun IP-osoitteen perusteella)
  • Demografisia ominaisuuksia ja kiinnostuksen kohteita koskevat tiedot

  • Google Analytics asettaa seuraavat evästeet ilmoitettua tarkoitusta varten kulloiseksi säilytysajaksi:

  • ”_ga” 2 vuodeksi ja ”_gid” 24 tunniksi (molemmat verkkosivustolla kävijöiden tunnistamiseksi ja erottamiseksi User-ID:n avulla)
  • ”_gat” 1 minuutiksi (Google-palvelimelle esitettyjen pyyntöjen vähentämiseksi)

  • Olemme solmineet Googlen kanssa Google Analyticsin käyttöä koskevan sopimuksen lukuumme tapahtuvasta tietojenkäsittelystä, ja sitä varten, että henkilötietoja siirrettäisiin Yhdysvaltoihin tai muihin kolmansiin maihin, olemme solmineet vakiosopimuslausekkeet.

    Tarkempia tietoja tästä on Googlen tietosuojaselosteessa.

    3.4.2. Google Analytics for Firebase

    Käytämme Google Analytics for Firebase -analyysipalvelua (”Firebase”), jonka omistaa Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Yhdysvallat (”Google”). Firebasen ansiosta voimme analysoida ja arvioida verkkosivustomme ja sovelluksemme käyttäjien käyttöä koskevaa käyttäytymistä heidän päätelaitteestaan luomamme Device-ID:n avulla. Tällä tavoin saatujen tietojen avulla voimme parantaa verkkosivustoamme ja sovellustamme sekä tehdä siten käyttökokemuksestasi miellyttävämmän.

    Analyysissa käsitellään erityisesti seuraavia tietoja:

  • Device-ID
  • Rekisteröityminen, sisään- ja uloskirjautuminen, salasanan unohtuminen
  • Käyttäjien ja istuntojen määrä (päivämäärä, kellonaika), istunnon kesto
  • Käyttöjärjestelmä, laitetyyppi, -merkki, -malli ja -ratkaisu
  • Alue, maa, kieli
  • Ikäryhmä, sukupuoli
  • Ensimmäinen käynnistys, sovellusversiot, sovelluspäivitykset
  • Tapahtumat (myös esimerkiksi vuorovaikutukset), ts. käydyt alueet/moduulit sovelluksen sisällä, tarkastellut sisällöt, painikkeiden napsautukset tms.

  • Voit rajoittaa mainos-ID:n käyttöä mobiililaitteesi laiteasetuksista:

  • Android: Asetukset > Google > Mainokset > Nollaa mainos-ID
  • iOS: Asetukset > Tietosuoja > Mainonta > Ad-Tracking pois päältä

  • Firebasen tietojenkäsittelyä saattaa tapahtua myös Yhdysvalloissa sijaitsevilla palvelimilla. Mainos-ID:llä yhdistetyt tiedot tallennetaan 60 päiväksi, käyttäjien konversiot 14 kuukaudeksi. Sikäli kuin käyttötietojasi siirrettäisiin Yhdysvaltoihin, olemme solmineet Googlen kanssa vakiosopimuslausekkeet.

    Lisätietoja Googlen ja Firebasen tietosuojasta on seuraavissa:

  • https://www.google.com/policies/privacy/
  • https://firebase.google.com/support/privacy/

  • 3.4.3. Yandex

    Tämä verkkosivusto käyttää Yandex Metrica -verkkoanalyysipalvelua, jonka omistaa Yandex LLC, 16 Lva Tolstogo str., Moskova, 119021, Venäjä (www.yandex.com), ja jonka tarjoaa Euroopan unionissa ja Euroopan talousalueella sijaitseville käyttäjille Yandex Oy Limited Company – Moreenikatu 6, 04600 Mäntsalä, Suomi (”Yandex”). Yandex Metrican avulla kerätään, arvioidaan ja tallennetaan pseudonymisoituja kävijätietoja suostumuksesi perusteella käyttäjän käyttäytymisen tilastollisiin analyyseihin optimointi- ja markkinointitarkoituksia varten yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaisesti. Näistä tiedoista voidaan samassa tarkoituksessa luoda pseudonymisoituja käyttöprofiileja, joita arvioidaan. Yandex Metrica käyttää ”evästeitä” eli pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan paikallisesti sivustolla kävijän Internet-selaimen välimuistiin. Näiden evästeiden ansiosta muun muassa tunnistetaan selain uudelleen, mikä mahdollistaa tilastotietojen tarkemman määrittämisen. Käyttäjän kerätty IP-osoite pseudonymisoidaan heti sen keräämisen jälkeen ja ennen sen tallennusta, jotta henkilöllisyyttä ei voida tunnistaa.

    Yandex siirtää evästeen kautta tuotetut tiedot (mukaan lukien pseudonymisoitu IP-osoite) edellä mainittujen etujen turvaamiseksi Yandexin palvelimelle Venäjän federaatioon ja tallentaa ne sinne. Olemme siten solmineet Yandexin kanssa sopimuksen lukuumme tapahtuvasta tietojenkäsittelystä ja EU:n vakiosopimuslausekkeet. Yandex-tekniikoilla kerättyjä tietoja ei käytetään milloinkaan ilman rekisteröidyn erikseen antamaa suostumusta tämän verkkosivuston kävijän henkilöllisyyden tunnistamiseen, eikä niitä yhdistetä pseudonyymin kantajan henkilötietoihin.

    Jos haluat deaktivoida evästeiden kautta tapahtuvan käyttäjän käyttäytymisen arvioimisen, voit säätää selaimesi niin, että sinulle ilmoitetaan evästeiden asettamisesta ja voit päättää erikseen niiden hyväksymisestä tai kieltää evästeiden hyväksymisen tietyissä tapauksissa tai yleisesti.

    Vaihtoehtoisesti voit peruuttaa Yandexin suorittaman tulevan tietojen keräämisen asentamalla Opt-Out-lisäosan, joka on saatavilla seuraavalta verkkosivustolta: https://yandex.com/support/metrica/general/opt-out.xml.

    Lisätietoja tietojenkäsittelystä on Yandexin tietosuojakäytännössä.

    3.4.4. New Relic

    Tälle verkkosivustolle asennetaan ”New Relic” -verkkoanalyysipalvelun laajennus seuranta- ja analyysitarkoituksia varten. Tämän palvelun asettaa saataville New Relic Inc., 188 Spear Street, Suite 1200 San Francisco, CA 94105, Yhdysvallat. Sen ansiosta voimme kerätä ja analysoida tilastollisia arviointeja verkkosivuston suorituskyvystä (vastausaika, suoritusteho, virhetaajuus, tapahtumat). New Relic saa tämän laajennuksen kautta tiedon siitä, että käyttäjä on käyttänyt tarjonnan vastaavaa sivustoa. New Relic kerää tätä tarkoitusta varten järjestelmätiedot asennetuista lisäosista, selaimista, laitteistoista ja ohjelmistoista sekä käyttöajoista, ns. sovellustiedot, mitä varten selaimeesi asetetaan evästeitä. New Relicin asettama eväste on niin kutsuttu pixel tracker tai istuntoeväste, joka poistetaan automaattisesti selain suljettaessa.

    Jos olet tällöin kirjautunut New Relicille sisään käyttäjänä, New Relic voi kohdistaa käyntisi siellä olevaan tiliisi. Jos et ole New Relicin jäsen, New Relic voi kuitenkin saada IP-osoitteesi tietoonsa ja tallentaa sen.

    Jos olet New Relicin jäsen etkä halua, että New Relic kerää sivustoiltamme tietoja sinusta voidakseen yhdistää sinut New Relicin tallentamiin jäsentietoihin, sinun on ennen sivustoillamme käymistä kirjauduttava ulos New Relicistä.

    Olemme solmineet New Relicin kanssa sopimuksen lukuumme tapahtuvasta tietojenkäsittelystä ja EU:n vakiosopimuslausekkeet sitä varten, että henkilötietoja siirrettäisiin Yhdysvaltoihin tai muihin kolmansiin maihin.

    Tietojen keräämisen tarkoituksen ja laajuuden sekä tietoja siitä, kuinka New Relic käsittelee ja käyttää tietoja, sekä asetusmahdollisuudet käyttäjän yksityisyyden suojaamiseksi saa New Relicin tietosuojakäytännöstä.

    3.5. Markkinointityökalut

    Käytämme työkaluja myös markkinointitarkoituksiin (”markkinointityökalut”). Osaa verkkosivustomme käytöstä kertyneistä käyttötiedoista käytetään kiinnostuksen kohteisiin perustuvaan mainontaan. Näiden käyttötietojen analysoimisen ja arvioimisen ansiosta voimme esittää sinulle verkkosivustollamme ja muiden palveluntarjoajien verkkosivustoilla mukautettua mainontaa, eli mainontaa, joka vastaa tosiasiallisia kiinnostuksen kohteitasi ja tarpeitasi. Näiden työkalujen avulla voidaan myös laatia profiileita, jotta sinulle voidaan näyttää mainosalustoilla kohdennettuja ja mieltymyksiäsi vastaavia mainoksia esim. tietystä mallista. Lisäksi tarkoituksena on parantaa verkkosivustolla liikkumista: kun käyt verkkosivustollamme, näytämme sinulle kiinnostuksen kohteidesi mukaisia tuotteita tai jo katsottujen tuotteiden kaltaisia tuotteita. Näiden evästeiden avulla voimme myös käyttää kaupallista tarjontaamme muilla, liitetyillä verkkosivustoilla (nk. retargeting). Kolmansien osapuolten evästeiden osalta emme voi valvoa evästeen kautta toimitettuja tietoja, emmekä myöskään pääse näihin tietoihin. Kolmansien osapuolten palveluntarjoajat, joita käytämme mainosten esittämiseen ja napsautusten analysointiin, takaavat myös tietosuojasäännöstensä mukaisesti, etteivät ne yhdistä verkkosivustomme käyttäjien tiedoista laadittua käyttäjäprofiilia muihin, kolmansien osapuolten laatimiin käyttäjäprofiileihin. Sinun kannattaa käydä sivustolla http://www.youronlinechoices.com tutustumassa kolmansien osapuolten palveluntarjoajien niin kutsuttuihin evästeisiin, hankkimassa lisätietoja tietosuojaohjeista ja hallinnoimassa tietoisesti suostumusta tai suostumuksen peruuttamista.

    Markkinointityökalujen käytön oikeusperuste on suostumuksesi yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohdan a mukaisesti. Suostumuksesi peruuttamisen osalta, katso 3.1.3: ”Suostumuksesi peruuttaminen tai valintasi muuttaminen”. Sitä varten, että henkilötietoja siirrettäisiin Yhdysvaltoihin tai muihin kolmansiin maihin, suostumuksesi käsittää nimenomaisesti myös tietojen siirtämisen (yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 49 kohdan 1 lauseen 1 alakohta a). Tästä aiheutuvat riskit näet kohdasta 6 (”Tietojen siirtäminen kolmansiin maihin”). Seuraavassa kappaleessa haluamme antaa sinulle tarkempia tietoja näistä tekniikoista ja tekniikoiden käyttöä varten käytetyistä palveluntarjoajista. Kerättyihin tietoihin voivat kuulua erityisesti seuraavat:

  • Laitteen IP-osoite
  • Evästeen tunnusnumero
  • Mobiililaitteen laitetunnus (Device ID)
  • Viittaajan URL-osoite (aiemmin vierailtu sivusto)
  • Käytetyt sivustot (päivämäärä, kellonaika, URL-osoite, otsikko, vierailun kesto)
  • Ladatut tiedostot
  • Napsautetut, muille verkkosivustoille johtavat linkit
  • Mahdollisesti tiettyjen tavoitteiden saavuttaminen (konversiot)
  • Tekniset tiedot: käyttöjärjestelmä; selaintyyppi, -versio ja -kieli; laitetyyppi, -merkki, -malli ja -ratkaisu
  • Likimääräinen sijainti (maa ja mahdollisesti kaupunki)

  • Kerättyjä tietoja säilytetään kuitenkin yksinomaan pseudonyymisti, joten henkilöistä ei voi tehdä mitään välittömiä päätelmiä.

    3.5.1. Microsoft Advertising (aiemmin Bing Ads)

    Verkkosivustomme käyttää Microsoft Advertising -palvelua, jonka omistaa Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, Yhdysvallat (”Microsoft”). Microsoft käyttää evästeitä ja vastaavia tekniikoita sinulle merkityksellisten mainosten esittämiseksi. Näiden tekniikoiden käyttämisen ansiosta Microsoft ja sen kumppaniverkkosivustot voivat esittää mainoksia verkkosivustoillamme tai muilla Internetin verkkosivustoilla aiemmin tehtyjen käyntien perusteella.

    Käytämme verkkosivustollamme Microsoft Advertising -palvelun yhteydessä myös UET-tägiä, jotta voimme laatia pseudonyymejä käytettäessä käyttöprofiileita. Tämän palvelun ansiosta voimme seurata käyttäjien toimintaa verkkosivustollamme, kun käyttäjät ovat saapuneet verkkosivustollemme Microsoft Advertising -palvelun (aiemmin Bing Ads) mainosten kautta. Jos käyttäjä tulee kyseisenlaisen mainoksen kautta verkkosivustollemme, hänen tietokoneelleen asetetaan eväste. Verkkosivustollemme on integroitu Bing-UET-tägi, jonka kautta tallennetaan yhdessä evästeen kanssa muutamia tietoja verkkosivuston käytöstä; näissä tiedoissa ei ole kyse henkilötiedoista. Tietoihin kuuluvat esimerkiksi verkkosivustolla viipymisen kesto sekä tieto siitä, millä verkkosivuston alueilla käytiin ja minkä mainoksen kautta käyttäjät ovat saapuneet verkkosivustolle. Käyttäjän henkilöllisyyttä koskevia tietoja ei kerätä.

    Kerätyt tiedot siirretään Microsoftin palvelimelle Yhdysvaltoihin, ja niitä säilytetään siellä yleensä enintään 180 päivän ajan.

    Voit estää evästeen kautta tuotettujen ja verkkosivuston käyttöösi liittyvien tietojen keräämisen sekä näiden tietojen käsittelemisen deaktivoimalla evästeiden asettamisen. Tällöin verkkosivuston toiminnoissa saattaa esiintyä rajoituksia. Lisäksi Microsoft saattaa seurata niin kutsutun cross device tracking -toiminnon kautta käyttöön liittyvää käyttäytymistäsi useilla elektronisilla laitteilla, joten se voi näyttää mukautettua mainontaa Microsoftin verkkosivustoilla ja sovelluksissa. Voit deaktivoida tämän toiminnon osoitteessa http://choice.microsoft.com/de-de/opt-out (Opt-Out).

    Tarkempia tietoja Bingin analyysipalveluista on Bing Ads -verkkosivustolla. Lisätietoja Microsoftin ja Bingin tietosuojasta on Microsoftin tietosuojasäännöksissä.

    Suostumuksesi peruuttamisen lisäksi voit myös deaktivoida mukautetut mainokset Microsoft Advertising -palvelusta tai Microsoft-tilisi mainosasetuksista.

    Microsoft Advertising asettaa seuraavat evästeet:

  • ”_uetsid”
  • ”_uetvid”
  • ”MUID”
  • ”MUID”

  • Lisätietoja asiasta on Microsoft Advertising -palvelun ohjesivuilla ja Microsoftin tietosuojasäännöksissä.

    3.5.2. Facebook-pikseli

    Verkkosivustomme käyttää markkinointitarkoituksiin ”Facebook-pikseli”-palvelua, jonka omistaa sosiaalisen median yhtiö Facebook ja jonka tarjoaa Yhdysvaltain ja Kanadan ulkopuolella sijaitseville käyttäjille Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irlanti, ja kaikille muille käyttäjille Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, Kalifornia 94025, Yhdysvallat (yhdessä ”Facebook”).

    Käytämme Facebook-pikseliä voidaksemme analysoida verkkosivustomme yleistä käyttöä ja saada käsityksen Facebook-mainonnan tehokkuudesta (”conversion tracking”). Lisäksi käytämme Facebook-pikseliä, jotta voimme näyttää sinulle kiinnostuksen kohteidesi perusteella yksilöityjä mainosviestejä tuotteistamme (”retargeting”). Tällöin tapahtuu myös kohderyhmille uudelleenmarkkinointia (remarketing) ”custom audiencen” kautta.

    Tätä varten verkkosivustollemme on integroitu ”Facebook-pikseli”. Tämän seurantapikselin kautta luodaan suora yhteys selaimesi ja Facebook-palvelimen välille. Niin kutsuttu seuranta tapahtuu evästeen avulla, joka asetetaan tietokoneellesi ja joka kerää esimerkiksi seuraavia tietoja: HTTP Header -tiedot (mm. IP-osoite, verkkoselaimen tiedot, sivuston sijainti, asiakirja, verkkosivuston URL-osoite ja verkkosivuston käyttäjäagentti sekä käytön päivämäärä ja kellonaika) sekä pikselikohtaiset tiedot (tämä käsittää pikseli-ID:n ja Facebook-evästeen tiedot, mukaan lukien Facebook-ID:si (tätä käytetään, jotta tapahtumia voidaan yhdistää tiettyyn Facebook-mainontatiliin ja sen voi kohdentaa Facebook-käyttäjään).

    Facebook-pikselin avulla Facebook pystyy toisaalta määrittämään verkkotarjonnassamme kävijät mainosten esittämisen kohderyhmäksi (”Facebook Ads”). Vastaavasti asetamme Facebook-pikselin, jotta voimme näyttää esittämämme Facebook Ads -mainokset vain sellaisille Facebookin käyttäjille, jotka ovat myös osoittaneet kiinnostusta verkkotarjontaamme kohtaan tai osoittavat tiettyjä merkkejä (esim. kiinnostusta tiettyihin aiheisiin tai tuotteisiin, mikä määritetään vierailtujen verkkosivustojen perusteella), jotka välitämme Facebookille (”custom audiences”). Haluamme Facebook-pikselin avulla myös varmistaa, että Facebook Ads -mainoksemme vastaavat kävijöiden mahdollisia kiinnostuksen kohteita. Lisäksi voimme seurata Facebook-pikselin avulla Facebook-mainosten tehokkuutta tilasto- ja markkinatutkimustarkoituksiin, sillä näemme, ohjattiinko käyttäjä Facebook-mainoksen napsauttamisen jälkeen edelleen verkkosivustollemme (”conversion”). Kerätyt tiedot ovat meille tämän verkkosivuston ylläpitäjänä anonyymeja, eli emme voi tehdä mitään päätelmiä käyttäjien henkilöllisyydestä. Facebook kuitenkin tallentaa tiedot ja käsittelee niitä, joten niiden yhdistäminen käyttäjäprofiiliin on mahdollista ja Facebook voi käyttää tietoja omiin mainontatarkoituksiinsa Facebookin tietojenkäyttökäytännön mukaisesti. Siten Facebook voi mahdollistaa mainosten esittämisen omilla Internet-sivuillaan sekä Facebookin ulkopuolella. Me sivuston ylläpitäjänä emme voi vaikuttaa tähän tietojenkäyttöön.

    Facebook saattaa siirtää tässä yhteydessä kertyneet tiedot palvelimelle Yhdysvaltoihin arviointia varten ja tallentaa ne sinne. Sitä varten, että henkilötietoja siirrettäisiin Yhdysvaltoihin, olemme solmineet Facebookin kanssa vakiosopimuslausekkeet. Lisäksi antamasi suostumus ulottuu myös nimenomaisesti tietojen siirtämiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 49 kohdan 1 lauseen 1 alakohta a). Tästä aiheutuvat riskit näet kohdasta 6 (”Tietojen siirtäminen kolmansiin maihin”).

    Jos olet Facebookin jäsen ja sallinut asian Facebookille tilisi yksityisyysasetusten kautta, Facebook voi lisäksi yhdistää meillä käyntisi kautta kerätyt tiedot jäsentiliisi ja käyttää niitä Facebook Ad -mainosten kohdennettuun esittämiseen. Voit milloin tahansa tarkastella ja muuttaa Facebook-profiilisi yksityisyysasetuksia.

    Jos et ole antanut suostumustasi Facebook-pikselin käyttöön, Facebook näyttää vain yleisiä Facebook Ads -mainoksia, joita ei valita sinusta tältä verkkosivustolta kerättyjen tietojen perusteella.

    Tarkempia tietoja tästä on Facebookin tietosuojakäytännössä.

    3.5.3. Google Marketing Platform ja Ad Manager (aiemmin DoubleClick)

    Verkkosivustomme käyttää Google Marketing Platform- ja Google Ad Manager -palveluita, jotka tarjoaa Euroopan talousalueella ja Sveitsissä sijaitseville käyttäjille Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti, ja kaikille muille käyttäjille Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, Yhdysvallat (yhdessä ”Google”).

    Nämä palvelut käyttävät evästeitä ja vastaavia tekniikoita sinulle merkityksellisten mainosten esittämiseksi. Näiden palveluiden käyttämisen ansiosta Google ja sen kumppaniverkkosivustot voivat esittää mainoksia verkkosivustoillamme tai muilla Internetin verkkosivustoilla aiemmin tehtyjen käyntien perusteella.

    Google saattaa siirtää tässä yhteydessä kertyneet tiedot palvelimelle Yhdysvaltoihin arviointia varten ja tallentaa ne sinne. Sitä varten, että henkilötietoja siirrettäisiin Yhdysvaltoihin, olemme solmineet Googlen kanssa vakiosopimuslausekkeet.

    Jos et ole antanut suostumustasi Google Marketing Platform- ja Ad Manager -palveluiden käyttöön, Google näyttää vain yleistä mainontaa, jota ei valita sinusta tältä verkkosivustolta kerättyjen tietojen perusteella. Suostumuksesi peruuttamisen lisäksi voit myös deaktivoida mukautetun mainonnan Googlen mainonta-asetuksista.

    Google asettaa seuraavat evästeet:

  • ”test-cookie” 12 kuukaudeksi
  • ”IDE” 12 kuukaudeksi

  • Tarkempia tietoja tästä on Googlen tietosuojaselosteessa.

    3.5.4. Criteo

    Yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 26 yhteisen vastuun merkityksessä käytämme palveluita, jotka omistaa Criteo SA, 32 Rue Blanche, 75009 Pariisi, Ranska (”Criteo”), kerätäksemme tietoja käyttäjien käyttäytymisestä (esim. tuotteet, joita olet katsonut, asettanut ostoskoriin tai ostanut) puhtaasti anonymisoidussa muodossa mainontatarjontamme parantamiseksi. Criteon kanssa solmitun sopimuksen yhteydessä määritämme kunkin mainoskampanjan laajuuden. Tämän mainoskampanjan toteuttaminen, mukaan lukien päätös siitä, mitkä mainokset näytetään, on sitten Criteon vastuulla. Tätä tarkoitusta varten Criteo suorittaa Criteon koodin suoraan verkkosivustollamme, ja verkkosivustoon integroidaan ns. (re)marketing-tägit (näkymätön grafiikka tai koodi, josta käytetään myös nimitystä ”web beacon”).

    Niiden avulla laitteellesi tallennetaan yksilöllinen eväste, ts. pieni tiedosto (evästeiden tilalla voidaan käyttää myös muita vastaavia tekniikoita). Tähän tiedostoon merkitään, mitä verkkosivustoja käyttäjä hakee, mistä sisällöstä hän on kiinnostunut ja mitä tarjouksia hän on napsauttanut; lisäksi siihen merkitään teknisiä tietoja selaimesta ja käyttöjärjestelmästä, viittaavat verkkosivustot, käyntiaika sekä muita verkkotarjonnan käyttötietoja.

    Criteo voi sitten näyttää sopivia tuotesuosituksia mainosbannerina, kun muita verkkosivustoja valitaan (”retargeting”). Tällöin ei voida tunnistaa verkkosivustolla kävijän henkilöllisyyttä. Voimme vaihtaa luotettavien mainontakumppaneiden kanssa tietoja, kuten teknisiä tietoja verkkosivustollemme antamistasi kirjautumistiedoista tai CRM-järjestelmästämme. Sitä kautta laitteesi ja/tai ympäristösi yhdistetään ja sinulle tarjotaan saumaton käyttökokemus käyttämilläsi laitteilla ja käyttämissäsi ympäristöissä. Criteo voi yhdistää edellä mainittuja tietoja myös kyseisenlaisten muista lähteistä peräisin olevien tietojen kanssa. Kun käyttäjä sitten käy muilla verkkosivustoilla, hänelle voidaan näyttää kiinnostuksen kohteidensa mukaisesti hänelle mukautettuja mainoksia. Criteon keräämät tekniset tiedot tallennetaan niiden keräämisajankohdasta lukien 13 kuukaudeksi. Criteon evästeet umpeutuvat automaattisesti 13 kuukauden kuluttua.

    Edellä mainittua käsittelyä koskevan yhteisen vastuun yhdessä voit käyttää yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisia oikeuksiasi sekä meitä että Criteota kohtaan. Olemme solmineet Criteon kanssa yhteisestä vastuusta sopimuksen, jonka olennaiset sisällöt annamme mielellämme saatavillesi pyynnöstä.

    Criteon tietosuojakäytännössä on tarkempia tietoja näistä yhdistämisominaisuuksista, ja voit sen kautta peruuttaa surffauskäyttäytymisesi anonyymin analysoimisen.

    3.5.5. Affilinet (AWIN AG)

    Osallistumme Performance Advertising -verkostoon ja kumppaniohjelmiin, jotka omistaa AWIN AG, Eichhornstraße 3, 10785 Berliini, Saksa (jäljempänä ”AWIN”). Kyseessä on palvelu mainosten yhdistämisestä tekstilinkkien, kuvalinkkien, mainosbannereiden tai syöttömaskien muodossa (”affilinet”). Affilinet käyttää evästeitä ja vastaavia tekniikoita sinulle merkityksellisten mainosten esittämiseksi. Affilinet käyttää myös niin kutsuttuja web beaconeita (näkymättömiä grafiikoita). Niiden kautta voidaan arvioida tietoja, kuten näiden sivustojen kävijäliikennettä.

    AWIN tallentaa seurantapalveluidensa yhteydessä tapahtumien dokumentaatioksi (esim. liideistä ja myynnistä) evästeitä verkkosivuston käyttäjien päätelaitteille. Näiden evästeiden ainoana tarkoituksena on kohdentaa mainosvälineen menestys ja vastaava laskutus oikein sen verkoston yhteydessä. Evästeeseen asetetaan vain tiedot siitä, milloin päätelaitteelta napsautettiin tiettyä mainosvälinettä. AWIN-seurantaevästeisiin asennetaan yksilöllinen numerojono, jota ei kuitenkaan voida kohdistaa yksittäiseen käyttäjään ja jonka avulla dokumentoidaan mainostajan kumppaniohjelma, julkaisija, käyttäjän toimenpiteen (napsautus tai näyttö) ajankohta. Tältä osin AWIN kerää tämän verkkosivuston käyttöä koskevien tietojen (mukaan lukien IP-osoite) lisäksi tietoja päätelaitteesta, jolla tapahtuma suoritetaan, esim. käyttöjärjestelmä ja käytettävä selain.

    Evästeiden ja web beaconeiden kautta kerätyt tiedot verkkosivuston käytöstä (mukaan lukien IP-osoitteesi) ja mainosformaattien toimituksesta siirretään affilinetin palvelimelle ja tallennetaan sinne. Affilinet voi luovuttaa nämä tiedot affilinetin sopimuskumppaneille. Affilinet ei kuitenkaan yhdistä IP-osoitettasi muihin sinusta tallennettuihin tietoihin.

    AWINin tallentamat evästeet poistetaan viimeistään 30 päivän kuluttua.

    Suostumuksesi peruuttamisen lisäksi voit myös deaktivoida evästeet AWIN AG:n verkkosivustolta.

    Tarkempia tietoja affilinetista on AWIN AG:n tietosuojasäännöksissä.

    3.5.6. Webgains

    Lisäksi asetamme kansainvälisen kumppaniverkosto Webgainsin liitännäisen. Palveluntarjoaja on ad pepper media GmbH, Frankenstraße 150C, FrankenCampus, 90461 Nürnberg, Saksa (”Webgains”). Tämän ansiosta voimme mitata mainostemme menestystä kumppanisivustoilla, joihin Webgains viittasi meille. Haluamme tällä tavalla tarjota kumppaneillemme mainontaa, joka on kannaltasi kiinnostavaa, ja sitä kautta tehdä verkkosivustostamme houkuttelevamman ja saavuttaa oikeudenmukaisen mainoskustannusten laskennan. Tätä tarkoitusta varten sivustollemme liitetään seurantakoodi. Webgains voi tämän koodin avulla kerätä pseudonymisoituja tietoja verkkosivustollamme käynnistä ja verkkotarjontamme käytöstä sekä asettaa tältä pohjalta saatavillemme koostettuja, ei-henkilökohtaisia tilastoja erityisesti siitä, kuinka monta tietyn kumppanisivuston kävijää on mainoksemme napsautuksen jälkeen tilannut meiltä jotakin. Olemme solmineet Webgainsin kanssa sopimuksen lukuumme tapahtuvasta tietojenkäsittelystä.

    Lisätietoja tietosuojasta ja peruutusmahdollisuuksista on Webgainsin tietosuojaselosteessa.

    3.5.7. Kelkoo

    Käytämme pikseliä kumppaniverkostolta Kelkoo SAS, 12, rue Godot de Mauroy, 75009, Pariisi, Ranska (”Kelkoo”). Kelkoo Group ylläpitää haku- ja vertailuportaaleita Internetissä.

    Jos sinut on uudelleenohjattu Kelkoon verkkosivustolta verkkosivustollemme, voimme mitata pikselin kautta mainostemme menestystä Kelkoo-kumppanisivustoilla sekä seurata ja arvioida käyttäjien toimia verkkosivustollamme, jotta voimme optimoida verkkotarjontamme. Tätä tarkoitusta varten sivustollemme liitetään seurantapikseli. Sen kautta laaditaan yhteys verkkosivustollamme tehdyn tilauksen ja Kelkoon verkkosivustolla olevan mainoksen napsautuksen välille.

    Jos tehdään tilaus, Order-ID (tilausnumero) ja OrderValue-parametri (tilauksen arvo / ostoskorin arvo) välitetään Kelkoolle, samoin kuin tekniset selaintiedot, tilauksen teon ajankohta ja IP-osoitteesi, jotka Kelkoo anonymisoi ennen tallennusta. Nämä tiedot kuitenkin välitetään Kelkoolle ja Kelkoo tallentaa ne vain, jos olet todella tehnyt tilauksen verkkosivustollemme uudelleenohjaamisen jälkeen.

    Kelkoo käsittelee välitettyjä tietoja omalla vastuullaan ja mittaa edellä mainitun tietojen välittämisen yhteydessä myös verkkosivustomme tietoliikennetehoa tietoliikenteen suorituskyvyn mittaamiseksi (”Kelkoo Sales Tracking”).

    Tiedot, jotka Kelkoo on kerännyt omalla vastuullaan Kelkoo-mainoskampanjoiden suorituskyvyn mittaamiseksi evästeiden kautta, tallennetaan 12 kuukaudeksi.

    Lisätietoja tietojenkäsittelystä on Kelkoon tietosuojaselosteessa.

    3.5.8. Daisycon

    Käytämme pikseliä kumppaniverkostolta Daisycon B.V., P.J. Oudweg 5, 1314 CH Almere, Alankomaat (”Daisycon”). Daisycon välittää kumppaniverkkosivustot (nk. julkaisija), joilla tuotteitamme tarjotaan.

    Jos sinut on uudelleenohjattu Daisyconin verkkosivustolta verkkosivustollemme, voimme mitata pikselin kautta mainostemme menestystä Daisycon-kumppanisivustoilla sekä seurata ja arvioida käyttäjien toimia verkkosivustollamme, jotta voimme optimoida verkkotarjontamme. Tätä tarkoitusta varten sivustollemme liitetään seurantapikseli. Sen kautta laaditaan yhteys verkkosivustollamme tehdyn tilauksen ja Daisyconin verkkosivustolla olevan mainoksen napsautuksen välille.

    Jos tehdään tilaus, Order-ID (tilausnumero) ja OrderValue-parametri (tilauksen arvo / ostoskorin arvo) välitetään Daisyconille, samoin kuin demografiset ja maantieteelliset ominaisuudet, aiemmin anonymisoidut selainversio ja -asetukset, laitetyyppi ja IP-osoite, jotka Daisycon anonymisoi ennen tallennusta. Näitä ei voi johtaa takaisin kehenkään henkilöön, ja niitä käsitellään ja jaetaan Daisyconille vain tilastollisiin tarkoituksiin. Lisäksi Daisyconille välitetään pseudonyymit tapahtuma-ID:t. Nämä tiedot kuitenkin välitetään Daisyconille ja Daisycon tallentaa ne vain, jos olet todella tehnyt tilauksen verkkosivustollemme uudelleenohjaamisen jälkeen.

    Daisycon tallentaa vain anonymisoidun IP-osoitteen enintään 5 vuodeksi.

    Olemme solmineet Daisyconin kanssa sopimuksen lukuumme tapahtuvasta tietojenkäsittelystä.

    Lisätietoja tietojenkäsittelystä on Daisyconin tietosuojaselosteessa.

    3.5.9. Tradedoubler

    Käytämme pikseliä kumppaniverkostolta Tradedoubler GmbH, Mainzer Straße 13, 80804 München, Saksa (”Tradedoubler”). Tradedoubler välittää kumppaniverkkosivustot (nk. julkaisija), joilla tuotteitamme tarjotaan.

    Jos sinut on uudelleenohjattu Tradedoublerin verkkosivustolta verkkosivustollemme, voimme mitata pikselin kautta mainostemme menestystä Tradedoubler-kumppanisivustoilla sekä seurata ja arvioida käyttäjien toimia verkkosivustollamme, jotta voimme optimoida verkkotarjontamme ja kytkeä käyttöön sinulle merkitykselliset mainokset Tradedoubler-verkostossa. Tätä tarkoitusta varten sivustollemme liitetään seurantapikseli. Sen kautta laaditaan yhteys verkkosivustollamme tehdyn tilauksen ja Tradedoublerin verkkosivustolla olevan mainoksen napsautuksen välille.

    Jos tehdään tilaus, Order-ID (tilausnumero) ja OrderValue-parametri (tilauksen arvo / ostoskorin arvo) välitetään Tradedoublerille, samoin kuin Cookie-ID ja IP-osoitteesi.

    Nämä tiedot kuitenkin välitetään Tradedoublerille ja Tradedoubler tallentaa ne vain, jos olet todella tehnyt tilauksen verkkosivustollemme uudelleenohjaamisen jälkeen.

    Olemme solmineet Tradedoublerin kanssa sopimuksen lukuumme tapahtuvasta tietojenkäsittelystä.

    Lisätietoja tietojenkäsittelystä on Tradedoublerin tietosuojaselosteessa.

    3.5.10. Hintaseurantapalvelut

    Asetamme verkkosivustollemme nk. hintaseurantapalvelujen pikseleitä. Nämä palveluntarjoajat ylläpitävät verkkosivustoja ja hintavertailuportaaleja, joilla tuotteitamme tarjotaan. Jos tulet sivustollemme kyseisenlaisen verkkosivuston kautta ja ostat tuotteen, pikseli aktivoidaan verkkosivustollamme, jotta voimme mitata mainostemme menestystä kumppaniverkkosivustoillamme ja vertailuportaaleissa. Tilaus tehtäessä vastaava Order-ID (tilausnumero) ja OrderValue-parametri (tilauksen arvo) välitetään kulloisellekin palveluntarjoajalle. Muita henkilötietoja ei välitetä. Saamme kulloiseltakin palveluntarjoajalta vain tiedon siitä, että olet tullut verkkosivustollemme tämän palveluntarjoajan kautta.

    Asetamme seuraavien palveluntarjoajien pikseleitä:

  • Billiger.de, solute GmbH, Zeppelinstraße 15, 76185 Karlsruhe, Saksa. Lisätietoja on Billiger.de:n tietosuojakäytännössä.
  • Connexity, Connexity Inc., 2120 Colorado Ave., Suite 400, Santa Monica, CA 90404, Yhdysvallat. Lisätietoja on Connexityn tietosuojaselosteessa.
  • PriceRunner, PriceRunner Sweden AB, Kungsbron 21, 11122 Tukholma, Ruotsi. Lisätietoja on PriceRunnerin tietosuojakäytännössä.

  • 3.6. Sosiaalisen median liitännäiset ja ulkoiset mediat

    Käytämme lisäksi sosiaalisen median työkaluja, joiden avulla kirjaudutaan verkkosivuston olemassa oleville käyttäjätileille ja muihin ulkoisiin medioihin, kuten upotettuihin videoihin tai karttoihin.

    Oikeusperuste tähän on – jollei muutoin ole ilmoitettu – suostumuksesi yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohdan a mukaisesti, kun olet antanut suostumuksesi evästebannerin kautta tai kulloisestakin työkalusta itse sallimalla sen käytön erikseen sitä varten asetetun bannerin (overlay) kautta. Suostumuksesi peruuttamisen osalta, katso 3.1.3: ”Suostumuksesi peruuttaminen tai valintasi muuttaminen”. Sitä varten, että henkilötietoja siirrettäisiin Yhdysvaltoihin tai muihin kolmansiin maihin, suostumuksesi käsittää nimenomaisesti myös tietojen siirtämisen (yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 49 kohdan 1 lauseen 1 alakohta a). Tästä aiheutuvat riskit näet kohdasta 6 (”Tietojen siirtäminen kolmansiin maihin”).

    3.6.1. Kirjautuminen sosiaalisen median käyttäjätileillä

    Verkkosivustomme tarjoaa sinulle mahdollisuuden kirjautua jollakin seuraavista sosiaalisen median olemassa olevista käyttäjätileistä:

  • Facebook Login (Facebook Connect): Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irlanti (Yhdysvaltain ja Kanadan ulkopuolella sijaitseville käyttäjille) tai Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, Kalifornia 94025, Yhdysvallat (kaikille muille käyttäjille) – tietosuojakäytäntö
  • Google Sign-In for Websites: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti (Euroopan talousalueella ja Sveitsissä sijaitseville käyttäjille) tai Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, Yhdysvallat (kaikille muille käyttäjille) – tietosuojaseloste
  • Amazon Sign-On for Websites: Amazon EU S.à.r.l, 38, avenue John F. Kennedy, L-1855 Luxemburg – tietosuojaseloste

  • Kun olet kirjautunut olemassa olevalla käyttäjätililläsi, muuta rekisteröitymistä ei enää tarvita. Jos haluat käyttää tätä toimintoa, sinut uudelleenohjataan ensin kyseessä olevaan sosiaalisen median palveluun. Siellä sinua pyydetään kirjautumaan käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi. Emme tietenkään saa näitä kirjautumistietoja tietoomme. Palvelin, johon muodostetaan yhteys, saattaa sijaita Yhdysvalloissa tai muissa kolmansissa maissa.

    Kun painat kirjautumispainiketta verkkosivustoltamme, kyseessä oleva sosiaalisen median palvelu saa tietoonsa, että olet kirjautunut sivustollemme käyttäjätililläsi, ja yhdistää käyttäjätilisi verkkosivustomme asiakastiliisi. Lisäksi meille välitetään seuraavat tiedot:

  • Facebook Login (Facebook Connect): sähköpostiosoite, julkiset profiilitiedot (erityisesti Facebook-ID, nimi, profiilikuva), mahdollisesti muita profiilitietoja, kuten ikä, syntymäaika, Facebook-kaverit, sukupuoli, asuinpaikka, tykkäystiedot, profiilin URL-osoite, sijaintipaikat, julkaisut, valokuvat, videot; käytetyt evästeet, erityisesti ”_fbp”
  • Google Sign-In for Websites: sähköpostiosoite, Google-ID, nimi, profiilikuvan URL-osoite
  • Amazon Sign-On: sähköpostiosoite, etunimi, sukunimi, User-ID, sukupuoli

  • 3.6.2. Youtube

    Olemme integroineet tälle Internet-sivulle YouTube-videoita, jotka on tallennettu YouTubeen ja jotka sivustomme voivat toistaa, jos olet antanut suostumuksesi. YouTuben operatiivinen yritys on YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, Yhdysvallat. YouTube, LLC on yhtiön Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, Yhdysvallat, tytäryhtiö.

    Olemme aktivoineet YouTuben laajennetun tietosuojatilan. Siten Google ei saa käyttötietoja eikä myöskään aseta evästeitä, ellei käyttäjä napsauta aktiivisesti Toista-painiketta. Tämän napsautuksen jälkeen video toistetaan ja Google asettaa muutamia evästeitä palveluidensa parantamiseksi ja yksilöllisen mainonnan esittämiseksi Google-mainontaverkostossa.

    YouTube ja Google saavat verkkosivustollamme käynnistä tiedon siitä, että olet käynyt verkkosivustomme vastaavalla alasivulla. Tämä tapahtuu riippumatta siitä, oletko kirjautunut sisään YouTubeen tai Googleen vai et. YouTube ja Google käyttävät näitä tietoja mainontaan, markkinatutkimukseen ja verkkosivustosi räätälöimiseen. Kun käytät YouTubea verkkosivustollamme ollessasi kirjautuneena sisään YouTube- tai Google-profiilillasi, YouTube ja Google voivat yhdistää tämän tapahtuman kulloisiinkin profiileihin. Jos et halua tätä kohdistamista käytettävän, sinun on ennen verkkosivustomme käyttämistä kirjauduttava ulos Googlesta.

    Suostumuksesi peruuttamisen lisäksi voit myös deaktivoida mukautetun mainonnan Googlen mainonta-asetuksista. Tässä tapauksessa Google näyttää vain ei-yksilöllistä mainontaa.

    Lisätietoja on myös YouTubea koskevassa tietosuojakäytännössä.

    3.6.3. Arviointiportaali Trustpilot

    Tarjoamme mahdollisuuden arvioida palveluamme käyttäen arviointipalvelua ”Trustpilot”, jonka omistaa Trustpilot A/S, Pilestræde 58, 5. Stock, 1112 Kööpenhamina, Tanska ([email protected]). Annettaessa arviointi Trustpilotin verkkosivustolle sovelletaan Trustpilotin ehtoja ja tietosuojasäännöksiä. Tähän arviointijärjestelmään osallistuttaessa (rekisteröityminen Trustpilotiin on pakollinen) arviointisi julkaistaan sivustollamme sekä Trustpilotin ja sen kumppaneiden Internet-sivustoilla.

    Trustpilot lähettää toimeksiannostamme arviointikutsuja sinulle. Näiden kutsujen lähettäminen sähköpostitse tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a perusteella tai sen perusteella, että olet antanut uutiskirjeemme tilaamisen yhteydessä suostumuksesi siihen, että Autodoc voi lähettää kyseisiä sähköposteja.

    Luovutamme tätä tarkoitusta varten sähköpostiosoitteesi sekä etu- ja sukunimesi sekä luomamme Trustpilot-toimeksiantonumeron. Olemme solmineet Trustpilotin kanssa sopimuksen lukuumme tapahtuvasta tietojenkäsittelystä.

    Jos olet antanut arvioinnin Trustpilotin kautta, edellä mainittujen tietojen käsittely tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan f mukaisesti oikeutetun etumme perusteella käyttäjien arviointien saamiseksi ja siten luottamuksellisen perustan luomiseksi verkkosivustomme käytölle. Näitä arviointeja käytetään myös verkkosivustojemme, tuotteidemme ja palveluidemme parantamiseen.

    Trustpilot saattaa siirtää tiedot, jotka on saatu Trustpilot-alustalle annetun arvioinnin yhteydessä, alipalveluntarjoajille kolmansiin maihin ja tallentaa ne sinne. Trustpilot on solminut kaikkien näiden palveluntarjoajien kanssa EU:n vakiosopimuslausekkeet.

    Arvioinnit pysyvät julkaistuina niin kauan kuin Trustpilot-tilisi on olemassa, ja ne poistetaan tili poistettaessa. Poiston kirjausta, joka sisältää nimen, sähköpostiosoitteen ja poistopäivämäärän, säilytetään kolme vuotta, ja sitten myös se poistetaan. Tiedot, jotka Trustpilot saa meiltä lähettääkseen arviointikutsuja puolestamme, tallennetaan enintään kolmeksi vuodeksi.

    Lisätietoja on Trustpilotin tietosuojaselosteessa ja arvioijien ohjeissa.

    3.6.4. Arvioinnit, joissa kommenttitoiminto ja tähtiarviointijärjestelmä

    Tarjoamme mahdollisuuden antaa ainoastaan verkkosivustoillemme julkaisen arvioinnin tuotteistamme ja palveluistamme. Tällöin keräämme ja käytämme seuraavia henkilötietoja: nimi, sähköpostiosoite, annetun arvioinnin ajankohta ja maatunnus. Jos osallistut tähtiarviointiijärjestelmäämme, laskemme palauteasteikkomme perusteella kokonaisarvosanan, jossa kaikkien tähtien antaminen edustaa parasta arviota. Jos käytät kommenttitoimintoa, arviointisi voidaan julkaista verkkosivustoillamme myös pelkillä nimikirjaimillasi tai vapaasti valitsemallasi nimellä (pseudonyymillä). Arviointitoiminnan yhteydessä tapahtuvan tietojenkäsittelyn tarkoituksena on tarjota käyttäjille mahdollisuus arvioida palveluamme Internetissä, jotta voimme parantaa tuotteitamme ja palveluitamme. Lisäksi mahdolliset uudet asiakkaat saavat tällä tavalla käyttöönsä luotettavia kokemuskertomuksia, joista saa tietoja tarjoamiemme tuotteiden ja palveluiden laadusta.

    Käsittely tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohdan f mukaisesti oikeutetun edun perusteella käyttäjien arviointien saamiseksi ja siten luottamuksellisen perustan luomiseksi verkkosivustomme käytölle. Oikeutettu etumme koostuu myös siitä, että myyntiämme koskevista arvioinneista tehdään avoimia muille asiakkaille ja varmistetaan, että ne perustuvat todellisiin ostoihin.

    4. Henkilötietojen luovuttaminen / Pakotelistoihin vertaaminen

    Keräämiemme tietojen luovuttamista tapahtuu yleensä vain, jos

  • olet antanut nimenomaisen suostumuksesi siihen yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohdan a mukaan
  • luovuttaminen on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohdan f mukaan tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi eikä ole syytä katsoa, että sinulla olisi huomattavan tärkeä ja perusteltu etu, jonka vuoksi tietosi on jätettävä luovuttamatta
  • meillä on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohdan c mukaan lakisääteinen velvoite siihen tai
  • se on lain mukaan sallittua ja yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohdan b mukaan tarpeen kanssasi solmittujen sopimussuhteiden hoitamiseksi tai sopimuksen tekemistä edeltävien, pyytämiesi toimenpiteiden toteuttamiseksi.

  • Palveluntarjoajamme saattavat hoitaa osan tietojenkäsittelystä. Tietosuojaselosteessamme mainittujen palveluntarjoajien lisäksi näihin voi kuulua erityisesti datakeskuksia, jotka tallentavat verkkosivustomme ja tietokannat, ohjelmistojen tarjoajia, IT-palveluntarjoajia, jotka huoltavat järjestelmiämme, edustusliikkeitä, markkinatutkimusyrityksiä, konserniyrityksiä sekä konsulttitoimistoja. Jos luovutamme tietoja palveluntarjoajillemme, ne saavat käyttää tietoja vain tehtäviensä toteuttamiseen. Valitsemme palveluntarjoajat ja niiden toimeksiannot huolellisesti. Niitä sitovat sopimuksissamme annetut ohjeet, niillä on käytössään asianmukaiset tekniset ja organisatoriset suojatoimet asianomaisten henkilöiden oikeuksien suojaamiseksi, ja valvomme niitä säännöllisesti.

    Lisäksi tietoja saatetaan luovuttaa viranomaispyyntöjen, oikeuden päätösten ja oikeudenkäyntien yhteydessä, jos se on tarpeen syytteeseenpanoa tai lainvalvontaa varten.

    Lähettäessämme paketteja ja huolintatoimituksia välitämme nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi sopimukseen sitoutuneille kuljetuspalveluiden tarjoajille, ja tarvittaessa henkilötietojen käsittelijöille, jotta ne voivat käsitellä toimituksen ja viestiä kanssasi ilmoittaakseen toimituksesta ja koordinoidakseen toimitusta.

    Tähän liittyvän tietojenkäsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta a, jos olet antanut meille nimenomaisen suostumuksesi. Sikäli kuin tietojenkäsittely on tarpeen sopimuksessa sovitun tavarantoimituksen toteuttamiseksi, oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta b. Lisäksi tähän liittyvän tietojenkäsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 alakohta f (etujen vertailu, perustuen etuumme, jotta voimme toimittaa sujuvasti sinulle parhaaseen mahdolliseen aikaan).

    Ilmoitamme teille täten siitä, että noudattaaksemme EU:n terrorismintorjunta-asetusten mukaisia velvoitteitamme toteutamme vertaamista pakotelistoihin, joita EU ylläpitää ja julkaisee. Oikeusperuste on oikeutettu etumme yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti sen tarkistamiseksi, rikkooko liikesuhde Saksan siviililain (BGB) 134 pykälää, ja rangaistavien liiketoimien välttämiseksi.

    Sitä varten vertaamme tilausta tehtäessä nimeänne ja toimitusosoitettanne nykyisiin pakotelistoihin samankaltaisuutta arvioiden. Jos positiivinen osuma löytyy, tarkistamme tuloksen manuaalisesti. Jos manuaalisessa tarkistuksessa ei saada yksiselitteistä negatiivista tulosta, otamme teihin yhteyttä ja tarvittaessa pyydämme teiltä lisätietoja vertaamista varten (erityisesti henkilöllisyystodistuksen kopion, josta käy ilmi kansalaisuus, syntymäaika ja syntymäpaikka). Poistamme henkilöllisyystodistusten kopiot manuaalisen tarkistuksen jälkeen viipymättä. Tarkistuksen ajaksi tilauksenne keskeytetään väliaikaisesti. Jos tarkistuksen tulos on negatiivinen, tilauksen käsittelyä jatketaan. Jos tarkistuksen tulos vastaa pakotelistan merkintää, ilmoitamme asiasta teille ja annamme teille mahdollisuuden esittää näkemyksenne. Päätämme sitten, luommeko liikesuhteen kanssanne, jatkammeko sitä, emmekö aloita sitä vai lopetammeko sen.

    Jos yksittäistapauksissa vaaditaan henkilötietojenne toimittamista julkishallinnon elimille (esimerkiksi lainvalvontaan tai terrorismintorjuntaan), toimitamme niille henkilötietonne, jos asiaankuuluvat lakisääteiset edellytykset täyttyvät. Tietojen toimittamisen oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta.

    Poistamme pakotelistojen vertaamista koskevat kirjaukset ja tulokset viisi vuotta sen kalenterivuoden päättymisen jälkeen, jona vertaaminen tehtiin.

    5. Säilytysaika

    Säilytämme henkilötietojasi yleensä vain niin pitkään kuin on tarpeen niiden tavoitteiden täyttämiseksi, joita varten olemme keränneet tiedot. Sen jälkeen poistamme viipymättä tiedot, ellemme tarvitse tietoja vielä lakisääteisen vanhentumisajan loppuun asti todistustarkoituksissa siviilioikeudellisia pyyntöjä varten tai lakisääteisten säilytysvelvoitteiden vuoksi.

    Todistustarkoituksissa meidän on säilytettävä sopimustietoja vielä kolme vuotta sen vuoden lopusta, jolloin liikesuhteet kanssasi päättyvät. Mahdolliset velvoitteet vanhentuvat lakisääteisen tavanomaisen vanhentumisajan jälkeen tänä ajankohtana.

    Myös sen jälkeen meidän on vielä säilytettävä tietojasi osittain kirjanpidollisista syistä. Olemme velvollisia tekemään niin lakisääteisten dokumentointivelvoitteiden takia, jotka saattavat johtua kauppa-, vero-, luottolaitos-, rahanpesu- ja arvopaperikauppalaeista. Niissä ilmoitetut asiakirjojen säilytystä koskevat ajat ovat pituudeltaan kahdesta kymmeneen vuotta.

    6. Tietojen siirtäminen kolmansiin maihin

    Kuten tässä tietosuojaselosteessa on selvennetty, käytämme palveluja, joiden tarjoajat sijaitsevat osittain niin kutsutuissa kolmansissa maissa (Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolella) tai käsittelevät siellä henkilötietoja, siis maissa, joiden tietosuojataso ei vastaa Euroopan unionin tietosuojatasoa. Siltä osin kuin näin on ja Euroopan komissio ei ole antanut näitä maita koskevaa tietosuojan riittävyyttä koskevaa päätöstä (yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 45), olemme toteuttaneet vastaavia toimenpiteitä voidaksemme taata mahdollisten tiedonsiirtojen riittävän tietosuojatason. Näihin kuuluvat mm. Euroopan unionin vakiosopimuslausekkeet tai sitovat sisäiset tietosuojamääräykset.

    Jos tämä ei ole mahdollista, tiedonsiirto perustuu yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 49 mukaisiin poikkeuksiin, erityisesti nimenomaiseen suostumukseesi tai siihen, että tietojen siirtäminen on tarpeen sopimuksen täytäntöön panemiseksi tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi.

    Jos siirtoa kolmansiin maihin suunnitellaan eikä tietosuojan riittävyyttä koskevaa päätöstä ole annettu tai sopivia takeita ei ole, on mahdollista ja on olemassa vaara, että kyseisen kolmannen maan viranomaiset (esim. salainen palvelu) pääsevät käsiksi siirrettyihin tietoihin niiden tallentamista ja analysoimista varten ja että rekisteröidyn oikeuksien täytäntöönpanoa ei voida taata. Sinulle kerrotaan tästä myös, kun hankimme suostumuksesi evästebannerin kautta.

    7. Verkkonäkyvyys sosiaalisessa mediassa

    Olemme näkyvissä sosiaalisessa mediassa, jotta muun muassa voimme viestiä siellä asiakkaiden ja kiinnostuneiden kanssa sekä tiedottaa tuotteistamme ja palveluistamme.

    Kyseessä olevat sosiaalisen median palvelut käsittelevät käyttäjien tietoja yleensä markkinatutkimus- ja mainontatarkoituksiin. Siten voidaan laatia käyttöprofiileita käyttäjien kiinnostuksen kohteiden perusteella. Tätä tarkoitusta varten tallennetaan evästeitä ja muita tunnisteita käyttäjien tietokoneille. Näiden käyttöprofiilien perusteella esitetään sitten esim. mainoksia sosiaalisen median palveluissa ja kolmansien osapuolten verkkosivustoilla. Verkkonäkyvyytemme toiminnan yhteydessä on mahdollista, että pääsemme käsiksi sellaisiin tietoihin kuin verkkonäkyvyytemme käyttötilastoihin, joita sosiaalisen median palvelut laativat. Nämä tilastot ovat koostettuja, ja ne voivat sisältää erityisesti väestötieteellisiä tietoja ja tietoja vuorovaikutuksesta verkkonäkyvyytemme kanssa sekä siitä jaettuja julkaisuja ja sisältöjä. Alla olevassa luettelossa on yksityiskohtaisia tietoja ja linkkejä sosiaalisen median palveluiden tietoihin, joihin me verkkonäkyvyyden ylläpitäjänä pääsemme käsiksi.

    Tietojenkäsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohta f, perustuen oikeutettuun etuumme tehokkaasta käyttäjille tiedottamisesta ja käyttäjien kanssa viestimisestä, tai yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohta b, jotta voimme pysyä yhteydessä asiakkaisiimme ja tiedottaa heille sekä toteuttaa sopimuksen tekemistä edeltäviä toimenpiteitä tulevien asiakkaiden ja kiinnostuneiden kanssa.

    Sosiaalisen median palveluiden omalla vastuullaan suorittaman tietojenkäsittelyn oikeusperuste on mainittu kyseisen sosiaalisen median palvelun tietosuojakäytännössä. Alla olevista linkeistä saat lisätietoja kustakin tietojenkäsittelystä sekä peruutusmahdollisuuksista.

    Huomautamme, että tietosuojakysymykset on tehokkaita esittää kulloisellekin sosiaalisen median palveluntarjoajalle, sillä vain näillä palveluntarjoajilla on pääsy tietoihin ja vain ne voivat ryhtyä suoraan vastaaviin toimenpiteisiin. Seuraavassa on luettelo niiden sosiaalisen median palveluiden tiedoista, joissa meillä on verkkonäkyvyyttä:

  • Facebook (Yhdysvallat Kanada: Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, Kalifornia 94025, Yhdysvallat; kaikki muut maat: Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irlanti)

    - Facebook-fanisivun ylläpito yhteisellä vastuulla henkilötietojen yhteistä käsittelyä koskevan sopimuksen perusteella (nk. vastuussa olevaa tahoa koskeva Tietoja sivun kävijätiedoista -täydennys)
    - Tietoja tietojenkäsittelystä sivun kävijätietoja varten ja yhteydenottomahdollisuus tietosuojakysymyksissä: https://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data
    - Tietosuojaseloste: https://www.facebook.com/about/privacy/
    - Kieltäytyminen (opt-out): https://www.facebook.com/settings?tab=ads ja http://www.youronlinechoices.com.

  • Instagram (Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irlanti)

    - Tietosuojaseloste: https://help.instagram.com/519522125107875

  • Google/YouTube (Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti)

    - Tietosuojaseloste: https://policies.google.com/privacy
    - Kieltäytyminen (opt-out): https://www.google.com/settings/ads.

  • Twitter (Twitter International Company, One Cumberland Place, Fenian Street, Dublin 2, D02 AX07 Irlanti)

    - Tietosuojaseloste: https://twitter.com/de/privacy
    - Kieltäytyminen (opt-out): https://twitter.com/personalization.

  • LinkedIn (LinkedIn Ireland Unlimited Company Wilton Place, Dublin 2, Irlanti)

    - LinkedIn-yrityssivuston ylläpito yhteisellä vastuulla henkilötietojen yhteistä käsittelyä koskevan sopimuksen perusteella (nk. yhteisrekisterinpitäjää koskeva Tietoja sivun kävijätiedoista -liite)
    - Tietoja tietojenkäsittelystä sivun kävijätietoja varten ja yhteydenottomahdollisuus tietosuojakysymyksissä: https://legal.linkedin.com/pages-joint-controller-addendum
    - Tietosuojaseloste: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy
    - Kieltäytyminen (opt-out): https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out.

  • Xing/Kununu (XING SE, Dammtorstraße 30, 20354 Hampuri, Saksa)

    - Tietosuojaseloste / kieltäytyminen (opt-out): https://privacy.xing.com/de/datenschutzerklaerung.

  • Pinterest (Pinterest Europe Limited, 2nd Floor, Palmerston House, Fenian Street, Dublin 2, Irlanti)

    - Tietosuojaseloste: https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy

  • TikTok (TikTok Technology Limited, 10 Earlsfort Terrace, Dublin, D02 T380 Irlanti)

    - Tietosuojaseloste / kieltäytyminen (opt-out): https://www.tiktok.com/legal/privacy-policy?lang=en

  • 8. Rekisteröidyn oikeudet

    Käytettävissäsi ovat milloin tahansa yleisen tietosuoja-asetuksen artiklassa 15–21 ja artiklassa 77 mainitut rekisteröidyn oikeudet:

  • oikeus suostumuksesi peruuttamiseen
  • henkilötietojesi käsittelyn vastustamisoikeus (yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 21)
  • oikeus saada pääsy käsittelemiimme henkilötietoihisi (yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 15)
  • oikeus saada hallussamme olevat virheelliset tallennetut henkilötietosi oikaistua (yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 16)
  • oikeus henkilötietojesi poistamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 17)
  • oikeus henkilötietojesi käsittelyn rajoittamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 18)
  • oikeus siirtää henkilötietosi järjestelmästä toiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 20)
  • oikeus valituksen tekemiseen valvontaviranomaiselle (yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 77).

  • Jos haluat käyttää tässä kuvattuja oikeuksiasi, voit ottaa milloin tahansa yhteyttä edellä mainittuja yhteystietoja käyttäen. Tämä pätee myös, jos haluat saada jäljennöksiä takuista riittävän tietosuojatason todistamiseksi. Jos kulloisetkin lakisääteiset vaatimukset täyttyvät, noudatamme tietosuojapyyntöäsi.

    Kysymyksiäsi tietosuojaoikeuksien käyttämisestä ja vastauksiamme niihin säilytetään dokumentointitarkoituksiin enintään kolmen vuoden ajan ja yksittäisissä tapauksissa oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi myös sitä pidempään. Oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 lauseen 1 alakohta f, perustuen etuumme puolustautua mahdollisia siviilioikeudellisia vaatimuksia vastaan yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 82 mukaan, hallinnollisten sakkojen välttäminen yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 83 mukaan sekä osoitusvelvollisuutemme täyttäminen yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 5 kohdan 2 mukaan.

    Sinulla on oikeus peruuttaa meille kerran annettu suostumus milloin tahansa. Tämän seurauksena emme enää jatka tulevaisuudessa tietojenkäsittelyä, joka perustui tähän suostumukseen. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.

    Siltä osin kuin käsittelemme tietojasi oikeutettujen etujen perusteella, sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä. Jos vastustat tietojenkäsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin, sinulla on yleinen vastustamisoikeus, jonka toteutamme, vaikka et ilmoittaisi meille syitä.

    Jos haluat käyttää peruutus- tai vastustamisoikeuttasi, riittää, että ilmoitat asiasta vapaamuotoisesti edellä mainittuja yhteystietoja käyttäen.

    Sinulla on myös oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle. Voit käyttää tätä oikeutta tekemällä valituksen vakinaisen asuinpaikkasi, työpaikkasi tai väitetyn rikkomisen tapahtumapaikan valvontaviranomaiselle.

    9. Tietosuojaselosteen muutokset

    Päivitämme tätä tietosuojaselostetta ajoittain, esimerkiksi kun muutamme verkkosivustoamme tai kun lakisääteiset tai viranomaisten antamat määräykset muuttuvat.


    Versio: 1.0 / Päivitetty: toukokuu 2021

    • PayPal
    • Visa
    • Mastercard
    • Klarna
    • Tilisiirto
    • Trustly